Ás veces penso que debería terlle posto outro nome a este blogue porque cando fago comidas salgadas teño unha loita para conseguir que non sobre e facer unha soa ración. Hoxe conseguino. Ben é certo que a receita de hoxe é perfectamente adaptable.
É unha receita sinxeliña e moi sabrosa.
Ingredientes
200 grs de xudías (sen pelar)
1 pataca
5 culleradas de salsa de tomate ( neste caso caseira)
1 ovo cocido
50 grs de xamón cocido en taquiños
sal
Elaboración
- Primeiro de nada cocemos un ovo.
- Pelamos as xudías, cortándolles os extremos e quitándolles os fíos laterais.
- Poñemos a cocer as xudías coa pataca cortada en tacos, durante media hora. Próbase para ver como están. Sálgase (unha cullerada de café rasa)
- Nunha tixola poñemos a quentar a salsa de tomate. Pode ser comprada ou facela con tomates (sería necesario unha cebola pequena, 1 dente de allo, 250 grs de tomates e unha cullerada de café de sal e outra de azucre- pode ser algo menos, dependendo gustos-. Seguindo o procedemento explicado en salsa de tomate caseira).
- Picamos en taquiños o xamón cocido e incrporámolo á salsa de tomate.
- A continuación incorporamos as xudías e as patacas, xa escorridas da auga de cocelas, á salsa. Dámoslle unhas voltas para que se mezcle todo ben.
- Xa no plato troceamos o ovo.
Ola!!!
ResponderEliminarqué pinta teñen esas xudías e coa salsa de tomate caseira...mellor. Onte déronme unhas e probarei a facelas así.
Bicos.
A min gustáronme moito. Xa as tiña comido con salsa de tomate, pero coa caseira mellor.
ResponderEliminarAgora en época de recolleita hai para dar e regalar. Onte fun á casa de meus pais e tiña un caldeiro delas e unha bolsa. Regalamos unhas cuantas, pero iso é un espectáculo. Este é un moi bo ano de recolleita. Hai que aproveitar e facer comidas ricas de temporada.Bicos e coma sempre grazas pola túa visita.
Adoro as xudías!!!! Aínda que teño que decir que eu prefiroas cun pouquín de aceite de oliva rustrido con allo. Pero as pataquiñas e o ovo cocido que non falte.
ResponderEliminarA túa salsa de tomate ten unha pinta increible... sempre teño ganas de facela pero nunca me poño... e que tamén hai que ter bós tomates e eu polo de agora non teño... terei que investigar.
Bicos.
Laura.
Que razón tes Laura, a min como dis ti encántanme tamén, pero quixen probar diferente e non teñen nada que envidiar. Xa as tiña comido con salsa de tomate, pero nada que ver.
ResponderEliminarBicos