Temos tantos tomates na horta que xa non sabemos que facer con eles. Ó entrar na cociña da casa de meus pais o primeiro que ves é a estradeira da ventá chea de tomates a madurar. Cómese tódolos días ensalada de tomates, pero eles non para de producir. Miña avoa metíaos no conxelador e tiña tomates para todo o ano, pero miña nai di que non lle gustan do conxelador, polo que, pensamos en poñelos en conseva a ver que tal resultado dá. Hoxe empecei eu, pero teremos que seguir porque onte estiven dando unha volta pola horta e aquilo mete medo.
Preparación
Para kilo e medio de tomates sen pelar e sen despebitar necesitei dous botes de medio litro.
Escaldamos os tomates durante 2 minutos en auga fevendo. Quitámoslle a pel, despebitámolos e cortámolos en anacos.
Metémolos en botes, previamente esterilizados. Trátase de ferver durante 20 minutos os botes e as tapas, cóntase a partir de que empeza a ferver.
Escaldamos os tomates durante 2 minutos en auga fevendo. Quitámoslle a pel, despebitámolos e cortámolos en anacos.
Metémolos en botes, previamente esterilizados. Trátase de ferver durante 20 minutos os botes e as tapas, cóntase a partir de que empeza a ferver.
poñémolle por encima un chorro de aceite cubrindo os tomates.
Cérranse ben as tapas e introducimolos nunha pota con auga, de tal xeito que a auga cubra os botes. Desde que a auga empece a fever contamos sobre 20 minutos e deixamos os botes até que enfríe a auga.
Cérranse ben as tapas e introducimolos nunha pota con auga, de tal xeito que a auga cubra os botes. Desde que a auga empece a fever contamos sobre 20 minutos e deixamos os botes até que enfríe a auga.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Cóntame que che parece