jueves, 20 de agosto de 2009

ALBÓNDEGAS DE CALABACÍN CON SALSA DE TOMATE

Non sei moi ben como bautizalas porque redondiñas non quedaron, pero a intención era esa. O que pasou foi que non tiven o tempo necesario para poder facelas con calma. Ademais saíronme cantidades industriais. As cantidades que menciono dan para seis racións ben completas, a fartar. Ultimamente as comidas que fago todas son de verduras, hai que agudizar o inxenio cando as hortalizas invaden a cociña. Debemos considerar que estamos falando de produtos naturais, totalmente ecolóxicos, cultivados polo meu pai e que da moita pena que se estraguen ou tiralos. Grazas a isto estou elaborando un receitario moi interesante. Ademais a pesar de que poida parecer que estou cociñando sempre o mesmo, sorprendentemente os sabores son distintos, á par que exquisitos. Poder cociñar as verduras e hortalizas dun xeito distinto para min está sendo todo un reto moi gratificante.


Ingredientes
1,5 kg de calabacín
1 cenoria
1 cebola
2 dentes de allo
A miga de pan que cabe nun vaso, remollada con leite.
4 culleradas, ben cheas, de fariña
4 culleradas de pan rilado
3 ovos
sal
5 culleradas de aceite e un pouco máis para fritir as albóndegas
Preparación
- Facemos un sofrito coa cebola e o allo en tres culleradas de aceite. Cando vaian dourando engadimos a cenoria. Todo ben picadiño. Deixamos que se vaia facendo.
- Podemos engadir o calabacín e deixar que se vaia abrandando (coa tapa posta), pero eu o que fixen foi metelo no micro con dúas culleradas de aceite e unha culleradiña de sal. Necesitou arredor de media hora. Cando está brando e xa o podemos machucar cun garfo engadímolo ó sofrito. Neste paso foi onde non tiven o tempo suficiente, pois o calabacín ó cociñalo solta moita auga, polo tanto, débese escorrer nun coador apertándoo ben contra as paredes para que solte toda a auga, para isto é necesario que estea escorrendo durante un tempo, polo menos unha hora. Así pois, esto deberíase facer con tempo e deixalo ata que escorrese ben.
- Engadimos o resto dos ingredientes, a fariña, o pan rilado, os ovos batidos, o pan remollado no leite e o xamón cocido picadiño moi fino. Mesturamos ben tódolos ingredientes. A fariña e o pan rilado son para secar a mestura, por iso a min me levou tanto, se estivese máis seco non necesitaría tanto. Aínda así me quedou moi brandiño e difícil de manexar, por iso non saíron redondiñas. Tamén creo que con dous ovos podería se suficiente.
- Facemos boliñas e poñémolas a fritir, cando se vaian dourando introducímolas na salsa de tomate que xa temos feita ou da comprada, pero sempre sería mellor da feita na casa. Temos a salsa de tomate quentiña (fíxena seguindo a receita de salsa de tomate caseira, ademais no sofrito engadinlle cenoria e allo-porro. Os tomates podían ser tranquilamente quilo e medio).
- Témolas na salsa arredor de 15 min.
- Serviuse con espaguetes e teño que dicir que estaban deliciosas.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Cóntame que che parece

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...