Ingredientes
Para a base de biscoito
2 ovos
2 culleradas de azucre
2 culleradas de fariña
Para o almíbar
Medio vaso de líquido con auga e licor, a cantidade de cada vai un pouco a gusto (no meu caso o licor foi de limón)
3 culleradas de azucre
Para a mousse de limón
1/2 litro de nata
4 ovos
6 culleradas de azucre
7 follas de xelatina
½ vaso de zume de limón (esto vai un pouco a gusto)
A raiadura da pel dun limón
Para a base de biscoito
2 ovos
2 culleradas de azucre
2 culleradas de fariña
Para o almíbar
Medio vaso de líquido con auga e licor, a cantidade de cada vai un pouco a gusto (no meu caso o licor foi de limón)
3 culleradas de azucre
Para a mousse de limón
1/2 litro de nata
4 ovos
6 culleradas de azucre
7 follas de xelatina
½ vaso de zume de limón (esto vai un pouco a gusto)
A raiadura da pel dun limón
Elaboración
Da base de biscoito
- Prequentar o forno a 180º.
- Separar as xemas e as claras dos ovos
- Bater as xemas co azucre ata que blanqueen (axudados das barillas dun batedor é máis fácil)
- Bater as claras a punto de neve forte
- Mesturar as claras e as xemas con coidado (con movementos envolventes)
- Incorporar a fariña en forma de chuvia, tamizándoa. Con coidado e con movementos envolventes.
- Engraxar e enfariñar ou cubrir o fondo con papel de fornear, un molde desmontable. Esta masa non extende ben, polo que debemos extendela axudándonos dunha espátula ou lingua, tamén damos uns golpiños contra algunha superficie para que quede mellor extendida por toda a superficie do molde.
- Introducir no forno 10 minutos.
- Cando estaea frío molámolo co almíbar.
Do almíbar
- Poñemos nun cazo a quentar tódolos ingredientes durante 3 minutos. A cantidade de auga e licor queda a gusto do consumidos, entre os dous líquidos, que sexa máis ou menos medio vaso.
- Remollamos a base de biscoito
Da mousse de limón
- Batemos as 4 claras a punto de neve forte e engadímoslle 2 culleradas de azucre.
- Batemos a nata e engadímoslle 2 culleradas de azucre
- Poñemos a remollar a xelatina en auga fría 5 minutos.
- Batemos as xemas coas 2 culleradas de azucre que quedan ata que blanqueen.
- Quentamos o zume de limón e disolvemos nel a xelatina, xa escorrida.
- Mesturamos o zume-xelatina coas xemas e mesturamos ben (o zume non debe estar moi quente).
- Integramos ben todo: claras batidas, nata batida e a mestura de xemas e a raiadura de limón. Esto faise con movementos suaves e envolventes.
- Métese na neveira de un día para outro.
- Decoramos a gusto. Neste caso con caramelo.
mmmmmmmm...que fresquiña parece, copiocha e contoche que tal ;)
ResponderEliminarFresquiña para a época na que estamos. A min persoalmente encántanme as mousses. Non deixes de contarme que tal. Bicos
ResponderEliminartengo el gusto de haber caido aqui a traves de otro blog, y la vedad es que te seguire, tienes cosas esquisitas asi que vendre por aqui a menudo besos.
ResponderEliminarGracias Marisita por venir y por quedarte. Serás siempre bien recibida. Síéntate cómoda y sírvete lo que quieras, estás en tu casa. Bicos
ResponderEliminarMadre del amor hermoso, llevo un rato campando por tu blog, pero con esta receta he hecho parada larga, me pierde!!!!
ResponderEliminarMe encanta, creo que la haré en casa pronto.