jueves, 23 de julio de 2009

BISCOITO DE CHOCOLATE RECHEO DE QUEIXO



Ingredientes:
Recheo
200 grs. de queixo crema (philadelphia)
1/2 cdña. de esencia de vainilla
25 grs azucre ou de vainilla ( sen a esencia)
Masa
200 grs. de azucre
2 ovos
100 grs. de manteiga
3 cdas. cacao en pó100 grs. de fariña
Medio sobre de levadura Royal
25 grs. de abelás ou noces
Baño:
55 grs. de manteiga
1 cda. de leite
100 grs. de azucre glass
2 cdas. de cacao en po
Améndoas fileteadas, cantidade necesaria
Preparación:
Recheo
- Bater o queixo crema coa esencia de vainilla ou o azucre avinillado e 25 grs. de azucre hasta lograr una pasta suave.
Masa
- Bater os ovos e o azucre hasta que estea espumoso.
- Derreter a manteiga co cacao hasta lograr unha mezcla suave e engadirlla aos ovos.
- Mesturar ben e ir incorporando a fariña coa levadura e as avelás ou noces con movementos envolventes.
Enmoldado
- Enmantecar e enfariñar un molde ou cubrilo con papel de forno.
- Colocar no molde a metade da masa cunha espátula e estendela ben, facer o mesmo co queixo e cubrir co resto da masa.
- Meter no forno prequentado a 160º 1 hr máis ou menos, a partir dos 40 min co ventilador.
Baño (este concretamete non o ten, pero é unha boa suxestión)
- Derreter a manteiga co leite, agregar o azucre glas e o cacao, mezclar ben e bañar a parte superior da tarta. Adornar con améndoas fileteadas previamente tostadas.
Deste si que sei a fonte orixinal: Recetario de canecositas

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Cóntame que che parece

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...