Hoxe despois da enchenta de onte toca algo “light”. Como os calabacín tomaron o territorio (como di Natalia), pois seguimos coa cociña temática.
Esta vez non a copiei, bueno minto, saqueina dunha revista. O outro día ollando, na casa de meus pais, unha revista, destas de cociña, vin esta crema. Memoricei os ingredientes e hoxe púxena en práctica.
Esta vez non a copiei, bueno minto, saqueina dunha revista. O outro día ollando, na casa de meus pais, unha revista, destas de cociña, vin esta crema. Memoricei os ingredientes e hoxe púxena en práctica.
O blanco do centro é un chorriño de nata para "a foto"
Ingredientes
1 cebola mediana
1 allo-porro mediano
1 calabacín mediano
3 culleradas de aceite
caldo de polo
sal
Realización
- Primeiro cocín unha peituga de polo. A min gústame moito a peituga de polo cocida. Aprovéitoa para facer ensaladas, para poñerlle ás cremas de verduras ou simplemente só, coma se fora fiame.
- Poñer nunha pota o aceite e pochar nel a cebola e o allo-porro cortados finiños. Fíxeno na picadora porque me é máis cómodo e rápido e porque choro menos.
- Trocear o calabacín (en anacos non moi grandes), pochalo co anteior e salgar . Poñerlle a tapa e deixalo u pouco, dándolle voltas de vez en cando. Durante 10 minutos máis ou menos. Así vai soltando auguiña e vaise facendo na súa propia auga
- Engadir o caldo de polo (a cantidade de caldo dependerá do espesa que queiramos a crema. Púxenlle 3 cazos (dos de servir sopa).
- Deixar que coza un pouco, sobre 15 minutos porque o calabacín xa case está feito cando se deixa pochar.
- Probalo de sal e rectificar, de selo caso.
- Pasarlle o batedor. Se queremos que quede ben finiño, pasámolo polo coador de malla fina.
- Piqueille un pouco do polo cocido, e unha loncha de xamón serrano que andaba polo neveira rogando ser comida. Fixen plato único para xantar e faille falta algo de chicha.
Comentarios: Está moi rica. O allo-porro dalle moito sabor, a min como me gusta bastante esta hortaliza, gustoume moito a crema. Estas cantidades dan para dúas racións (como 1º plato porque non serían moi abundantes)
Ingredientes
1 cebola mediana
1 allo-porro mediano
1 calabacín mediano
3 culleradas de aceite
caldo de polo
sal
Realización
- Primeiro cocín unha peituga de polo. A min gústame moito a peituga de polo cocida. Aprovéitoa para facer ensaladas, para poñerlle ás cremas de verduras ou simplemente só, coma se fora fiame.
- Poñer nunha pota o aceite e pochar nel a cebola e o allo-porro cortados finiños. Fíxeno na picadora porque me é máis cómodo e rápido e porque choro menos.
- Trocear o calabacín (en anacos non moi grandes), pochalo co anteior e salgar . Poñerlle a tapa e deixalo u pouco, dándolle voltas de vez en cando. Durante 10 minutos máis ou menos. Así vai soltando auguiña e vaise facendo na súa propia auga
- Engadir o caldo de polo (a cantidade de caldo dependerá do espesa que queiramos a crema. Púxenlle 3 cazos (dos de servir sopa).
- Deixar que coza un pouco, sobre 15 minutos porque o calabacín xa case está feito cando se deixa pochar.
- Probalo de sal e rectificar, de selo caso.
- Pasarlle o batedor. Se queremos que quede ben finiño, pasámolo polo coador de malla fina.
- Piqueille un pouco do polo cocido, e unha loncha de xamón serrano que andaba polo neveira rogando ser comida. Fixen plato único para xantar e faille falta algo de chicha.
Comentarios: Está moi rica. O allo-porro dalle moito sabor, a min como me gusta bastante esta hortaliza, gustoume moito a crema. Estas cantidades dan para dúas racións (como 1º plato porque non serían moi abundantes)
Aquí con polo, así xa se fai un plato único
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Cóntame que che parece