Esta receita saqueina dun libro de dieta. Así que temos o blogue a dieta. Imos ver, digamos que é de dieta porque non é moi calórica polos seus ingredientes. Pero é coma todo, se se come moito como resultado temos máis calorías e non sei ata que punto xa a podemos denominar de dieta. Aseguro que non se come un pouco, está moi boa. Por engadidura invita a mollar pan.
Agora ben, se comemos unha ración normaliña e non mollamos con pan, temos unha receita perfecta para adapatala a calquera dieta.
estas cantidades dan para dúas racións, se facemos prato único e catro se temos un segundo prato.
Agora ben, se comemos unha ración normaliña e non mollamos con pan, temos unha receita perfecta para adapatala a calquera dieta.
estas cantidades dan para dúas racións, se facemos prato único e catro se temos un segundo prato.
Ingredientes
1 berenxena tirando a pequena (320 g)
1 ceboleta
1 dente de allo
2 culleradas de aceite
1 culleradiña de sal
Media culleradiña de azucre
400 g de tomate triturado
4 culleradas de queixo parmesano rilado
Mozarella en lonchas (un pouco máis de 100 g)
2 culleradas de perexil picado
Orégano
Pementa
Realización
-Cortamos en rodaxas de 1 cm a berenxena, poñémoslle un pouco de sal e metémolas no micro uns 2-3 minutos. Eu poño nun prato as que caiban e logo repito a operación ata que remato.
- Ó mesmo tempo podemos ir facendo o sofrito con dúas culleradas de aceite a ceboleta e o allo ben picadiños (eu fágoo na picadora). Cando estean pochados engadimos o tomate e deixamos que se consuma un pouco, engadimos un chisco de sal e outro chisco de azucre. Neste caso foi tomate triturado de bote, pero tamén podería ser con tomate natural e facer unha salsa de tomate natural.
- Cando estea a salsa rematada engadímoslle o perexil, o parmesano (deixando un pouco para esparexer pola superficie), o orégano e a pementa (estas dúas especias a gusto, eu poño pouco porque non son moito de especias)
- Nun molde para forno (o meu é de 20 x 20) dispoñemos os ingredientes da seguinte maneira: Un pouco de salsa no fondo, por encima a berenxena, logo a mozarella, salsa, berenxena, mozarella..., rematando con salsa.
- Esparexemos por encima un pouco de parmesano e metemos no forno prequentado a 180º durante 15-20 min)
Que rico!!! idea perfecta para comer hoxe...moi veraniega!si señor!!
ResponderEliminarBiquiñoss!
Me gusta lo saladito y viendo estas berenxenas.... qué apetito me entra.
ResponderEliminarUn beso preciosa
Me encantan las berenjenas y cocinadas así se ven riquísimas. Besos.
ResponderEliminarque buena...facilita y estupenda
ResponderEliminarMe encanta, que cosa mas rica, me hace gracia que digas lo de la dieta porque yo pienso igual, si haces un plato de dieta pero comes de mas, poca dieta estarás haciendo.
ResponderEliminarUn bico
Hola Maria Jose unas berenjenas muy ricas, me llevo la receta que esta cae seguro ...un besito guapa
ResponderEliminarme gustan mucho las berenjenas, que bueno este plato, me lo apunto, que yo me voy a poner a dieta tambien, aun que al blog no!un besito
ResponderEliminarhoxe toca un cachiño salgado. a min encántanme as berenxenas, de calquera maneira, pero xa se sabe que as cousas sinxelas triunfan. e esta receita é desas que se poden facer nun momentiño e sempre quedas ben. dende logo eu mollaba ben de pan!
ResponderEliminarDame o mesmo si e lixeito ou pesado, qué pintaaaaaaaaaa!!!
ResponderEliminarEncántame a berenxena e non che digo o forno con queixo mmmmmmm
Bravo!
Bicos!
Chica me gusta la receta que nos enseñas hoy pues las berejenas en uno de mis hortalizas favortas y encima de dieta ...me gusta la idea
ResponderEliminarbesos
Mmmm las berenjenas así le encantan a mi madre, a mi lo cierto es que no me hacen mucha gracia, pero huelen que alimentan!!!
ResponderEliminarUn besito.
Me parece un plato exquisito ,ni en los mejores restaurantes.Perfectos!!!
ResponderEliminarBesos guapa
ay,ay,ay me encantan las berenjenas !!! esta receta me parece de las mejores además de sana no tiene muchas calorías (depende del queso,claro)
ResponderEliminarLoli
Me encantan las berenjenas y cocinadas de la forma que las presentas están jugosísimas y muy sabrosas.
ResponderEliminarAunque yo sigo un poco más para abajo y esa trenza de crema me lleva los ojos, uhhmmmmmmmm, esa receta no se me escapará.
biquiños
Que ricas. Eu téñoas feito recheas, probarei facelas así, teñen unha pintaza!!
ResponderEliminarBicos
La verdad que se estupendo el platito. Lástima que yo no coma queso...jjjj...pero las berenjenas me encantan!! Eso sí, mi amorsote te limpia el plato en un periquete.
ResponderEliminar;-D
Besotes guapa.
Ummmmmmmmmmmmmm que cosa mas rica po dioooooos ,esta me la hago en na pa mi solita , a mi costy e hijo no les hacen muxa gracia las berenjenas asin que siempre suelo hacerla para mi sola.
ResponderEliminarUna receta y presentacion de 10 points.
Bicos mil pesiosaaaaaaa.
Pues riquísimas!!! Yo las hago parecidas, pero en vez de queso, le pongo huevo batido (por mis problemas con la lactosa)y también están de vicio.
ResponderEliminarEu sempre as como recheas con xamón e bechamel, así que terei que probar así....
ResponderEliminarMe encanta la berenjena, pero desde una vez que me tomé un empacho de ella, no la he vuelto a comer. Viendo esta tuya me ha vuelto a apetecer..
ResponderEliminarun biquiño
¿seguro que esta receta es de dieta??? pues me pongo ahora mismo nena.. y eso que yo con las berenjenas me llevo fatal.... pero es que tiene una pinta!!
ResponderEliminarbesotes wapa
Pero que cosa tan rica y además sencillita de hacer. Perfecta!!
ResponderEliminarUn besiño.
Delicioso!!! me las apunto!!! encima tan sencillo, lo tiene todo, y de dieta. Vaya adquisición más buena!! jajaja
ResponderEliminarBesitos guapa!
Que bueno debe estar eso....Caldebarcos, la ultima foto espectacular! besosssss
ResponderEliminarHoal Caldebarcos
ResponderEliminarQue plato más rico has hecho! Aparte de eso es para dieta... una receta que viene de maravilla para nosotras, las que nes gusta mucho el pan.
Un besito y hasta pronto.
,.. ainda que a dieta non vai conmigo(e teño q facela polo colesterol) tomo nota desde berenxena,.. encántame de calqueira maneira e así có queixo ummmmmm a ver quen se resiste ;-)
ResponderEliminarun biquiño
Esplendida receta, con poquita cantidad tenemos un rico plato bajo en calorías, ideal para mi ;-)
ResponderEliminarUn beso
Despois de ler o teu comentario, douche ánimos para que probes coa bica de Trives (a que leva masa de pan) porque de verdade está tan boa coma a outra, aínda que son bastante diferentes. Un consello, se podes faina con manteca de vaca, gaña moito en sabor, e ademais aí en Galicia é doado conseguila. E tamén outra cousa: eu despisteime un pouquiño co calor do forno e estaba moi quente cando metín a segunda bica por iso quedou máis oscura na superficie e máis seca por dentro do que quixera.
ResponderEliminarAgardo que finalmente esteas decidida a facela e poder ver o teu resultado, porque sei que che quedará perfecta.
Un bico rula!
Pero qué buena receta! Me gustan una barbaridad las berenjenas y esta receta me viene de lujo!
ResponderEliminarGracias por compartirla.
Besitos
que buenisima pinta!! me cae la babilla uhmmmmmm!!! deliciosas
ResponderEliminarQue receta más rica con lo que me gustan las berenjenas y si baja en grasas mejor, que buenaaaa vaya piontsa guapa
ResponderEliminarbesossss
Hola Caldebarcos, yo las berenjenas no suelo comerlas mucho, alguna vez rebozadas, pero de esta manera se ven muy interesantes, un saludo.
ResponderEliminarJUAN
Qué buenas son las berenjenas, Mª José!!!! Me imagino el sabor tan bueno de esta receta.... Ummmmm. Besitos!
ResponderEliminarMe encantan las berenjenas rellenas, y estas se ven deliciosas, besitos.
ResponderEliminarCon lo que me gustan las berenjenas, esta receta caerá pronto... mi mamá hacía algo parecido cuando éramos más chicos, :)
ResponderEliminarEs siempre para mí un placer contestarte las preguntas amiga.
un abracito y feliz día!
Hola MARYJOSE te copio la receta de berenjenas.
ResponderEliminarTe deseo feliz varanito, descansa del cole.
Algun dia nos conoceremos seguriñoooooooooo
BICOS
Que rico con el parmesano y la salsa de tomate!buenísimo :)
ResponderEliminarbesos
Perfecta!!! Apúntoa para a dieta.
ResponderEliminarComo cho agradezo....
Biquiños mil.
Lau.
Para ser una aprendiz de reposteria lo haces muy bien. Te felicito.
ResponderEliminarQue berenxenas tan boas! Eu sempre compro unha parmiggiana nunha tenda que a fan boa.
ResponderEliminarIntentei facer as túas galletas de avea e podes ver como saíron no meu blog!
Un bico forte!
Que berenxenas tan boas! Eu sempre compro unha parmiggiana nunha tenda que a fan boa.
ResponderEliminarIntentei facer as túas galletas de avea e podes ver como saíron no meu blog!
Un bico forte!
Que pinta más deliciosa tiene.
ResponderEliminarMe han gustado mucho.
Besitos.
Mmmm, que boa pinta!! E coa famaza que fai xa a estas horas!! xD
ResponderEliminarMe encantan las berenjenas, receta exquisita!
ResponderEliminarSaludos
esta receta lleva mi nombre, ya que me encanta la berenjena y estoy a régimen, juas
ResponderEliminarSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net