Debería de abrir unha sección de comida san e lixeira. Debería adicarme a este tipo de comidas, pero onde estea o hidrato e o azucre que se quite o verde.
Esta é unha receita ben sinxela, pero con moito encanto. A min sorprendeume moito, e moi gratamente, cando a tomei por primeira vez na casa da miña amiga Susana, unha curuxa que anda por aí, que aínda que é a muller máis ocupada do mundo e non mira moito o meu blogue, por falta de tempo, di ela, adícolla, porque foi ela quen ma descubriu e ensinou.
Ven sendo o melón con xamón de toda a vida, pero eu diría que ten un toque máis sofisticado. Quedas de outra maneira cos comensais, ademáis non se pringan as mans e hasta diría que aforras en xamón. Ten un ingrediente a maiores, un ingrediente sorpresa, que fai que lle dea unha textura e unha consistencia maior, aportando, como non, un toque de sabor nada desprezable, o aguacate.
Ideal para unha cea ou como primeiro, agora que veñen as calores.
Esta é unha receita ben sinxela, pero con moito encanto. A min sorprendeume moito, e moi gratamente, cando a tomei por primeira vez na casa da miña amiga Susana, unha curuxa que anda por aí, que aínda que é a muller máis ocupada do mundo e non mira moito o meu blogue, por falta de tempo, di ela, adícolla, porque foi ela quen ma descubriu e ensinou.
Ven sendo o melón con xamón de toda a vida, pero eu diría que ten un toque máis sofisticado. Quedas de outra maneira cos comensais, ademáis non se pringan as mans e hasta diría que aforras en xamón. Ten un ingrediente a maiores, un ingrediente sorpresa, que fai que lle dea unha textura e unha consistencia maior, aportando, como non, un toque de sabor nada desprezable, o aguacate.
Ideal para unha cea ou como primeiro, agora que veñen as calores.
Ingredientes
Melón
Aguacate
Xamón serrano
Ben sinxelo. As proporcións son: Un aguacate por cada melón, de tamaños similares (melón grande aguacate grande...). O xamón, o que se queira.
Neste caso, foi: medio melón pequeno con medio aguacate pequeno e 50 grs de xamón.
Elaboración
Pelamos e cortamos o melón e o aguacate. Depositámolos nun recipiente e trituramos co batedor eléctrico.
Cortamos o xamón en anaquiños e mesturamos co puré. Se non temos o día ou a economía xenerosa só decoremos por encima cos anaquiños de xamón.
Servimos en concos fondos, e... listo.
Mellor tomalo ben frío.
Encántame! Non entendo coma non comemos máis verde, penso coma ti, están maís bos os hidratos e as graxas-merda!- pero bue hai que comer de todo.
ResponderEliminarGustoume o toque do aguacate ;)
Bicos!
eu xa probara esta sopa, aunque creo que non levaba aguacate, outra cosa..non sei pero che quedou estupenda!un besito!
ResponderEliminarooooooooooooooooooooooooooooooooooooole mi niña!!! qué delicia!!! me gusta todo.. así que seguro que repetía....
ResponderEliminareso si.. con extra de jamoncito eh... que me gustaaaaaaaaaaaa ainss, más que a un tonto un lápiz!!
besotes
Esto es una novedad para mí, pero con esos ingredientes, estoy segura que me va a encantar.
ResponderEliminarun abracito guapa, y feliz fin de semana,
persoalmente non soporto a combinación melón-xamón, pero se me poñen esa sopiña ao mellor non se me fai tanto de rogar, iso sí, eu iríalle apartando os anacos de xamón jejeej
ResponderEliminarUna sopa super curiosa y deliciosa. Me encantan todos los ingredientes.
ResponderEliminarIntento imaginarme la mezcla de sabores y no puedo, así que voy a tener que hacerla.
;-D
Besitos guapa.
Una receta estupenda.
Que rico tocaya¡¡¡¡ fresquita copa para el verano y con el jamopncito un entrante estupendo.
ResponderEliminarYo una vez hice una sopita de melón y encasa no les gustó nada pero claro no es lo mismo jajajaa.
Este tuyo seguro que les gusta
besitoss guapaaaaa
Me encanta esta receta,la cojo para cuando apriete el calor un poco más.
ResponderEliminarBss
Qué bueno! con el calor que empieza a hacer ya, no hay como una buena crema fría para comer. Tomo nota para cuando pueda comer jamón. Un abrazo.
ResponderEliminarGuaaaaaaaaaaaaaaau wapi que receta mas sencilla y seguro que rica ricaaaaaaaa.
ResponderEliminarDesde luego la receta asi como la presentacion son de lujo ,tomo nota poque en casa nos encanta el melon con jamon y solemos comerlo a menudo.
Bicos mil y feli finde potitaaaaaaaa miaaaaaaaaa.
Umm, que sopita tan rica y ligera. ES ideal para esta época del año, tan fresquita. Te ha quedado estupenda, con esas virutitas de jamón.
ResponderEliminarUn besín.
a mi me vendria muy bien esta cremita..que me tengo que poner a dieta pero ya
ResponderEliminarHola Caldebarcos, muy buena sopa y de aqui para lante es lo que apetece, cosas ligeras y fresquitas, un saludo.
ResponderEliminarJUAN
Encantame o melón con xamón, así que esta receta a probo seguro.
ResponderEliminarMe encanta esta combinación!!! en mi trabajo, los cocineros muchos días preparaban algo similar y disfrutábamos todos como cochinillos xD está tan rica y fresquita!!!!
ResponderEliminarUn besito.
Me encanta esta crema, Mª José. Yo también la hago en verano y es una delicia! Un besito.
ResponderEliminarUnha boa receita para esta época do ano!!
ResponderEliminarBicos
Que sopa tan boa, gostoume moito o toque do aguacate e así todo triturado e cortado se lle aforra o traballo ós comensais, para que non se queixen, jeje.
ResponderEliminarBicos
Me encanta la crema de melón, tengo que hacer ésta porque yo hacía una, pero sin aguacate y tienes razón ¡qué rica está bien fría!
ResponderEliminarbesos
,... estou segura q se che daría tamén ben un blog de cociña san, pero,.... a min gústasme na faceta doce e panadeira ;-),....
ResponderEliminarson das que o melón e o xamón mellor por separado,..pero ésta cremiña vese benboa ,.. supoño que o acompañarías con un bo pedazo de pan, no? ;-)
un biquiñoo
Yo no he hecho nunca esa sopa, pero viéndola cómo la haces tú, y esas fotos tan estupendas, me están dando ganas de hacerla.
ResponderEliminarAsí es que tomaré nota para este veranito, que ya está apretando por aquí.
Besitos.
Que empieces bien la semana.
Que buena!!! yo no le pongo aguacate, pero la próxima vez lo probaré, ha de quedar súper bueno y esa textura es genial.
ResponderEliminarBesitos
Nunca a fixen en crema.... pero anotadiño queda... agora para o verán vai prestar que non vexas....
ResponderEliminarBicos mil.
Lauri.
lo probaré así tiene muy buena pinta y con estos días de calor tiene que entrar muy bien
ResponderEliminarloli
Acabo de llegar de Lituania.. he comido maravillosamente pero como siempre hacemos excesos por aquello de probar de todo, ahora si me invitas me tomo esta sopita con ese jamoncita que me encanta.
ResponderEliminarUn besote
Con aguacate no conocía la receta, seguro que le da un sabor muy bueno. A partir de ahora la probaré como la haces tu, que tiene una pinta deliciosa y fresquita.
ResponderEliminarBesitos!
No conocía ésta receta, no me imagino a que puede saber el aguacate y el melón mezclados, pero, desde luego que sano y ligero, si que es.
ResponderEliminarUn abrazo para ti y para Susana
Besazos
Me parece una alternativa muy buena y con una estupenda presentación, lo mismo que el melón con jamón, pero enriquecido y con menos pringue.
ResponderEliminarGracias por la receta.
biquiños
En casa no somos de sopas frías, la verdad que nunca hice ninguna. Tendré que probar esta receta me parece super original.
ResponderEliminarun biquiño
no lo he probado nunca, pero con la calor que hace por aquí, seguro que entraría de maravilla, besitos.
ResponderEliminarMªJose, me ha gustado mucho la sopa, la voy a preparar.
ResponderEliminarY la tarta de fresa se ve divina.
besos