domingo, 18 de octubre de 2009

BISCOITO DE PLÁTANO

Non sabía que nome poñerlle, si biscoito, que é o que realmente é, ou pan de plátano, como lle chama Pepinho de i-recetas, que é de onde collín a idea. Decidinme por biscoito, pareceume máis adecuado.
Como cada fin de semana, tiña que facer algo doce. Alí no froiteiro dous plátanos cuxo destino era o lixo porque os plátanos maduros non me gustan. Pois nada, mesturamos con algo de fariña e algo sairá. De todos xeitos andiven algo de excursión pola rede e convenceume a proposta de pepinho. Está francamente delicioso, do mellor que probei en biscoitos, ten un sutil, pero perfectamente perceptible, sabor a plátano que combinado co chocolate dan un resultado moi, moi rico.


Ingredientes
250 grs de fariña
1 pizca de sal
2 culleradas pequenas de bicarbonato sódico
1 cullerada pequena de impulsor (royal). Na receita orixinal non lla pon, pero por se a caso...
2 plátanos moi maduros
175 grs de azucre morena.
1 cullerada de esencia de vainilla
Media culleradiña de canela
2 ovos
80 grs de manteiga a temperatura ambiente
1 brick de nata dos pequenos (200 ml)
50-60grs de noces picadas
70 grs de chocolate troceado


Realización
Batemos co batedor eléctrico o azucre coa manteiga reblandecida ( que sacamos 15 minutos antes da neveira para que abrande). Cando estea ben mesturado incorporamos os ovos, batemos. Logo o plátano, feito puré, a nata, a canela e a vainilla. Batemos todo o conxunto durante dous ou tres minutos, de xeito que colla aire e quede espumosa, con moitas burbullas.
Por último incorporamos a fariña tamizada,o bicarbonato, o sal e o royal,pouco a pouco e xa a man, con espátula de silicona ou cun batedor manual. Cando esta integrado unha pequena cantidade incorporamos a seguinte, así ata que acabemos a fariña.
Só falta por mesturar coa masa o chocolate e as noces, que xa temos troceados (eu fíxeno na picadora, así quedan un anacos máis grandes e outros máis pequenos)
Enmanteigamos e enfariñamos un molde alongado, introducimos nel a masa (é bastante densa e espesa, hai que alisala un pouco antes de metela ó forno) e metémolo no forno prequentado a 160º durante 50 minutos, ou ata que cando introduzamos unha agulla, un coitelo ou unha brocheta saia seco sen masa pegada.



Comentarios: Quedou moi esponxoso (será debido ó bicarbonato?). Probablemente non lle fixera falta o royal, pero como non o sei, así quedou moi ben.
A cor débese ó azucre moreno, gústame moito esta cor que lle queda. Está ben poñerllo de vez en cando ós biscoitos, tamén o teñen o biscoito de cenoria e o biscoito de calabacín e ámbolos dous son moi ricos tamén.
Un biscoito realmente exquisito.


TRADUCCIÓN DE LA RECETA AL CASTELLANO
Ingredientes
250 grs de harina
1 pizca de sal
2 curachadas pequeñas de bicarbonato sódico
1 cucharada pequeña de impulsor (royal). En la receta original no se la pone, pero por se a caso...
2 plátanos muy maduros
175 grs de azúcar morena.
1 cucharada de esencia de vainilla
Media cucharadita de canela (de las más pequeñas, de café)
2 huevos
80 grs de mantequilla a temperatura ambiente
1 brick de nata de los pequeños (200 ml)
50-60grs de nueces picadas
70 grs de chocolate troceado
Realización
Batimos con el batidor eléctrico el azúcar con la mantequilla reblandecida ( que sacamos 15 minutos antes de la nevera para que ablande). Cuando esté bien mezclado incorporamos los huevos, batimos. Luego el plátano, hecho puré, la nata, la canela y la vainilla. Batimos todo el conjunto durante dos o tres minutos, para que coja aire y quede espumosa, con muchas burbujas.
Por último incorporamos la harina tamizada, el bicarbonato, la sal y el royal, poco a poco y ya a mano, con espátula de silicona o con un batidor manual. Cuando esté integrada una pequeña cantidad incorporamos la siguiente, así hasta que acabemos la harina.
Sólo falta por mezclar con la masa el chocolate y las nueces, que ya tenemos troceados (yo lo hice en la picadora, así quedan un trozos más grandes y otros más pequeños)
Enmantequimos y enharinamos un molde alargado, introducimos en él la masa (es bastante densa y espesa, hay que alisala un poco antes de meterla al horno) y lo metemos en el horno prequentado a 160º durante 50 minutos, o hasta que cuando introduzcamos una aguja, un cuchillo o una brocheta salga seco, sin masa pegada.



19 comentarios:

  1. ... ummmm plátano, chocolate, noces... éste biscoito ten que baixar sin demasiado esforzo ;-)
    sorpréndeme o esponxosiño que se vé... outo máis para a carpetiña de "pendentes"

    Gracias María

    bó comenzo de semán, un bico...

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  2. que rico.yo hago muchos bizcochos y no le pongo bicarbonato.para que se lo pones?saludines

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  3. Pero qué cosas más ricas haces, guapa!!! Mándame un cachito, porfa! un besito y feliz semana.

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  4. A mañá poñendo un pouco de orde no froiteiro xusto retirei dous plátanos que xa ninguén quere por estar demasiados maduros. O seu destino era o lixo, pero agora van agora van ter sorte e voulles dar uso nese biscoito, que ten que estar de vicio, moreniño como tamén me gusta a mín,encantame o colorciño que lles da o azucre moreno...Uhmmm. xa me tarda probalo, terei que ir a mercar as noces pois non me quedan...

    Moitos biquiños....

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  5. Desde logo que ten unha pinta de vértigo... Eun teño que tomarme en serio a dieta, pero tamén me propuxe o de facer algo doce cada fin de semana.

    A min a combinación plátano-noces-chocolate paréceme unha das mellores.... así que o biscoito tiña que estar de caerse de cú.

    Mándame un cachiño para un momento de debilidade....

    Bicos!!

    Laura.

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  6. Nytta non é porque o fixera eu, pero é realmente delicioso, cando o fagas xa me contas. A min tamén me sorprendeu o esponxado que saiu. Cando o metín no molde pensei que ía ser unha bala porque era unha masa densa,gorda, espesa,bah. E resultou do máis brandiño que vin.

    Espe el bicarbonato se usa de impulsor, para que suba, puede hacer las veces del royal, en los postres americanos lo usan mucho.

    Angie, ahí te va un trocito para la merienda, ya lo mandé por mensajería urgente, si no llega no es culpa mía, es del mensajero que se lo comió,jeje.

    Majes,xa me contarás. A verdade é que sin noces seguro que xa non sería o mesmo, penso que as noces lle dan un sabor especial ós doces,non cres?

    Laura, se eu che contara a loita que teño co meu corpo, está empezando a ser superior a min o da dieta e necesítoa e moito, pero o sábado e o domingo non me parecen fin de semana se non remexo nalgunha masa e se non como algo doce. O ano pasado deixei de facer doces os findes durante dous meses e perdín 6 quilos,bueno con dieta máis seria pola semana, pero eu sonche de bo vir,jeje. Xa che mandei o cachiño que quedaba, dígoche coma a Angie, se non chega e culpa do mensaxeiro (hoxe ponse fino,jeje)

    Biquiños de chocolate para todas.

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  7. No te creas que, a mi, me gustan mucho los plátanos, pero, a mi marido siiii, jejejeje, no se si lo de la esponjosidad será debido al bicarbonato, yo, no lo uso, Eva Arguiñano , dijo una vez que para que un bizcocho quedara muy esponjoso había que mezclarlo bien dejando que entrara aire en la masa, así quedaba muy esponjoso y veo que tú lo has hecho así,le has dejado que hiciera burbujas, jejejeje, así que, creo que ese es el truco de que saldría esponjoso, aparte de que haya ayudado la levadaura y el bicarbonato
    Un biquiño

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  8. Pues tienes razón Ana, ya no me acordaba yo de eso, la verdad es que aire si que cogió.
    Bicos

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  9. me encanta entrar en tu blog...y ver las cosas tan ricas que haces, mándame un cachito, porfa! que yo me lo como...jejeje......... besitos

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  10. Como me animan esas palabras tan dulces,julycar. Me voy a la cocina, preparo uno enterito y en cuanto enfríe, te lo mando, jeje.
    Biquiños

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  11. Mª José, se me olvidaba comentarte que, ayer te dejé un enlace en mi blog para que veas de donde saqué yo lo de imprimir las entradas, si te parece , le echas un vistazo , es que ya te explico que no tengo hecho ése tutorial, yo, hice el truco pero, me parece un poco complicadillo, mira a ver si te vale para algo el enlace, espero que siii
    Ahhhh, el enlace está puesto en una respuesta que te di en los comentarios de la entrada de las magdalenas de limón
    Un besín

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  12. Menos mal que non teño plátanos, sinon xa me estaba levantando!. Xa me teñen chamado a atención as recetas de Banana Bread e agora que o vexo de cerca.......non creo que me resista moito más tempo!
    bicos

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  13. Wapa ese bizcoxo se ve espectacular .
    El platano maduro tampoco nos gusta na en casa pero con las nueces y el xocolate no me va hacer falta Pensarme muxo hacer este bizcoxo , me llevo al receta a ve cuando cae.
    Bicos mil.

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  14. desde luego la pinta es estupenda... a mi me gustan los plátanos, pero las bananas me pierden... !!!
    y la combinación con chocolate es deliciosa... qué ganas de comerme un trocito.. me parece que me toca hacerlo yo no??? pues nada.. me llevo la receta.. besotes

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  15. ya toy aquí otra vez... y no me importa eh"!!! que la pinta es deliciosa..
    con respecto a la levadura fresca, yo compro un taco grande y lo parto en trozos. los meto en una bolsa y al congelador.
    se descongela en unos minutos y listo!
    besotes

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  16. oh, menuda pintaza este bizcochitoooo! y de plátano y chocolate, una combinación ideal! A mi también me gusta hacer algo dulce todos los fines de semana, sobre todo ahora en invierno! Es un placer que sólo entendemos los que nos gusta mucho la cocina!
    Te copiaré la receta (todo lo de pepinho está de impresión), en mi casa triunfará seguro!
    Un beso!

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  17. Vendo o éxito do biscoito... terei que comprar dous plátanos e esperar a que pochen, jaja
    Parabéns por todas estas marabillas que fas e nos mostras María!!!

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  18. Todo lo que lleve plátano igual a bueno.
    Besotes.
    ;-D

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  19. No hablo tan dulce lengua como el gallego, pero hice el bizcochuelo con azúcar blanco, aceite de girasol en lugar de mantequilla y salió perfecto. Muy buena receta, gracias!
    Carlos

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