Ingredientes
1 iogur de vainilla. O vaso de iogur usarase de medida
2 medidas de azucre
1 sobre de azucre vainilla
1 cullerada de esencia de vainilla
½ medida de aceite
3 ovos
3 medidas de fariña de repostería
1 medida de maicena
1 sobre de levadura Royal
2 culleradas de sobremesa de cacao puro valor
Elaboración
Mesturar o iogur co azucre, o sobre de azucre vainilla e a cullerada da esencia, mellor cun batedor eléctrico. Engadir os ovos, mesturar. O aceite, mesturar. E por último a fariña coa levadura e a maicena, cada medida por separado, tamizada. Cando estea ben incorporada a 1ª engadimos a 2ª e logo a 3ª... A fariña xa a mesturei co batedor de man. Cando estea ben mesturado, separamos algo menos da metade da masa para outro recipiente e engadímoslle o cacao e mesturamos ben.
Enmateigamos e enfariñamos un molde (neste caso dos alongados de ), introducimos a masa amarela e logo con coidado no centro incorporamos a de chocolate.Podemos facerlle debuxos cun coitelo.
Métese ó forno prequentado a 180º durante 20 minutos logo baixase a 160º con ventilador durante 30 minutos. Para saber se está cocido pinchámolo cunha agulla, coitelo.. e se sae seco está listo. Esta comprobación nunca debemos facela antes de levar media hora no forno.
NOTAS: O chocolate acabou no fondo porque pesa máis ca outra masa, debido a que é máis compacta polas dúas culleradas de cacao.Se queremos que teña a mesma densidade e non afonde, debemos engadir a mesma cantidade de fariña á masa sen cacao.
Que rico, co que me está apetecendo algo doce... a min tamén me encantan os biscoitos e de feito o biscoito mármore é un dos meus favoritos. Quedouche fantástico.
ResponderEliminarBicos
Que bó truco !! , nos sempre que fixemos un mixto destes o chocolate ía para o fondo , gustoso que da igual pero de presencia é máis bonitiño puidendo crear efectos polo médio . E nos que pensabamos que a pouca cantidade de cacao non se ía notar ...Ai!!! as densidades !!!
ResponderEliminarAledámonos moito de que nos descubriras o porque .
Alucino cos teus bizcochos!!, qué pintaza!. xa me gusta así co chocolate no fondo pero non sabía que era pola densidade.
ResponderEliminarBicos
Te ha quedado muy chulo!! Además con el sabor a vainilla tiene que estar delicioso. Yo cuando lo hago, a la parte del cacao le pongo menos harina, o sea, sustituyo parte de la harina por el cacao. No sé si quedó muy claro...
ResponderEliminarun bico
Grazas a todas polos vosos comentarios. Outro día hei de facer outro, engadíndolle fariña á parte clara e así quedará co choco arriba.
ResponderEliminarBiquiños gordos
se me hace agua la boca.
ResponderEliminarSaludos
Olguis.
Wapa el bizcoxo te ha quedao espectacular ,las veces que he exo uno asin de dos sabores no me gusto como me salia ,este esta precioso con el xoco en el centro y tiene que estar rico ricoooo.
ResponderEliminarBicos mil.
Hola, a mi también me encanta hacer bizcochos. Hago uno bicolor como el tuyo pero la receta es muy diferente, probaré este tuyom pues me parece espectacular!
ResponderEliminarPTNTS
Dolça
... outro doce para ter de fondo de receteiro!!! rápido, sinxelo e cun aspecto inmellorable... felicítote, cousa que fas cousiña que bordas....
ResponderEliminarun bico
Vainilla e chocolate...todo para min...jejeje...eu facía un pero era con manteiga e leite, probarei éste.
ResponderEliminarBiquiños
con este bizcocho has dado en el clavo para qeu no pueda despegarme del ordenador. Así son como me gustan a mí los bizcochos. Grandes, tiernos, doraditos y con un corte de lujo!!
ResponderEliminarHola muy buen bizcocho se ve muy esponjoso tiene que estar muy bueno, pasa por mi blog de premio hay uno para tu blog, un saludo de José luis
ResponderEliminarOla a todos e moitas grazas polos vosos amables comentarios. Perdoade se non vos contesto individualmente, pero é que cada vez teño menos tempo e como me apetece comentar nos vosos blogues, prefiro esa opción a estar contestando aquí. Perdoádesme verdade?
ResponderEliminarBiquiños gordos para todos e tamén para os que non comentan.
Un bizcocho riquísimo, Caldebarcos! Te lo copio con tu permiso. Un besito y feliz finde!
ResponderEliminarvaia cousa rica!! arestora co té víñame que ni pintado... copiamos receta co teu permiso, e logo seguirei cotilleando ó teu blog..
ResponderEliminarde seguro que repito moitas veces mais..
bicos
uhmmm todos tus postres son deliciosos, pero este jugoso bizcocho esta riquisimo.
ResponderEliminarBesos.