MUFFINS AFTER EIGHT (SIN GRASA)
Estou tan emocionada con esta receita que tiña que compartila, xa!, é a máis recente e unha das mellores que probei. O compañeiro blogueiro Manu, do blogue, Cervexeando, ofrécenos as receitas dun libro (Red Velvet Chocolate Heartache) que comprou recentemente nunha viaxe a Londres, bendito libro se todas as receitas son coma esta. En canto vin estes muffins souben que os faría, o que non sabía era o que me estaba perdendo, sei que os repetirei moitas veces. De todos os doces que fixen é o máis san, sen gluten, sen lactosa, sen graxas e por encima delicioso. El xa publicou outras dúas receitas dese libro e por suposto que as copiarei. Grazas Manu pola túa xenerosidade e por descubrirnos unha chea de cousas interesantes.
E sen máis dilación vou coa receita.
En castellano
Estoy tan emocionada con esta receta que tenía que compartila, ya!, es la más reciente y una de las mejores que he probado. El compañero bloguero Manu, del blog, Cervexeando, nos ofrece las recetas de un libro (Red Velvet Chocolate Heartache) que compró recientemente en un viaje a Londres, bendito libro si todas las recetas son como esta. En cuanto vi estos muffins supe que los haría, lo que no sabía era lo que me estaba perdiendo, se que los repetiré muchas veces. De todos los dulces que he hecho es EL más sano, sin gluten, sin lactosa, sin grasas y por encima delicioso. Él ya ha publicado otras dos recetas de ese libro y por supuesto que las copiaré. Gracias Manu por tu generosidad y por descubrirnos un montón de cosas interesantes.
Y sin más dilación voy con la receta.
Manu también tiene su blog en castellano
Ingredientes
- 2 ovos medianos
- 160 g de azucre (eu puxen un pouco menos, sobre 150)
- 200 g de cabaciño, pelada e finamente triturada
- 90 g de fariña de arroz
- 100 g de fariña de améndoas (améndoa triturada)
- 2 culleradiñas de cacao en po (puxen dúas culleradas rasas, quería que quedaran máis escuros)
- Unhas pingas de extracto de menta,como non tiña puxen unhas 12 follas de menta fresca triturada.
- 4 g de fermento (royal ou similar)- Un chisco de sal (non puxen)
- 100 g de chocolate con menta, en anaquiños (de lindt)
En castellano
Ingredientes
- 2 huevos medianos
- 160 g de azúcar (puxen un pouco menos, sobre 150)
- 200 g de calabacín, pelado y finamente triturado
- 90 g de harina de arroz
- 100 g de harina de almendras (almendra triturada)
- 2 cucharaditas de cacao en polvo (puxe dos cucharadas rasas, quería que quedara más oscuro)
- Unas gotas de extracto de menta,como no tenía puse unas 12 hojas de menta fresca finamente triturada
- 4 g de levadura (tipo royal)- Una pizca de sal (no puse)
- 100 g de chocolate con menta, en trocitos (de lindt)
Preparación
- Bátense os ovos e o azucre ata que teñan unha cor pálida e dobren en volume.
- Rélase finamente ou tritúrase o cabaciño (eu fágoo na picadora), engádese á mestura de ovos e azucre e vólvese a bater, esta vez con varillas manuais. Engádense á mestura anterior a fariña de arroz, a fariña de améndoas, o cacao en po, o extracto de menta ou a menta fresca finamente triturada, o fermento e o sal. Mestúrase todo ben.
- Engádense os anaquiños de chocolate e vólvese a mesturar todo de forma que queden ben repartidos pola masa.
- Introducir a masa nas cápsulas de papel, coa axuda dunha culler, que temos introducidas nunhas flaneiras. A masa non debe chegar ao borde da cápsula.
- Meter ao forno prequentado a 200º, báixase a 180º ao metelas no forno, uns 30 minutos aproximadamente.
Saíron 13
En castellano
Preparación
- Se baten los huevos y el azúcar hasta que tengan un color pálido y hayan doblado en volumen.
- Se ralla fino o se tritura el calabacín (yo lo hago en la picadora), se añade a la mezcla de huevos y azúcar y se vuelve a batir, esta vez con varillas manuales. Se añaden a la mezcla anterior la harina de arroz, la harina de almendras, el cacao en polvo, el extracto de menta o las hojas de menta fresca finamente trituradas, la levadura y la sal. Se mezcla todo bien.
- Se añaden los trocitos de chocolate y se vuelve a mezclar todo de forma que queden bien repartidos por la masa.
- Introducir la masa en las cápsulas de papel, con ayuda de una cuchara, que previamente hemos depositado en el interior de unas flaneras, sin que, la masa, llegue totalmente al borde de la cápsula.
- Meter al horno precalentado a 200º, se baja a 180º al meterlas en el horno, unos 30 minutos aproximadamente.
Salieron 13.
- Se baten los huevos y el azúcar hasta que tengan un color pálido y hayan doblado en volumen.
- Se ralla fino o se tritura el calabacín (yo lo hago en la picadora), se añade a la mezcla de huevos y azúcar y se vuelve a batir, esta vez con varillas manuales. Se añaden a la mezcla anterior la harina de arroz, la harina de almendras, el cacao en polvo, el extracto de menta o las hojas de menta fresca finamente trituradas, la levadura y la sal. Se mezcla todo bien.
- Se añaden los trocitos de chocolate y se vuelve a mezclar todo de forma que queden bien repartidos por la masa.
- Introducir la masa en las cápsulas de papel, con ayuda de una cuchara, que previamente hemos depositado en el interior de unas flaneras, sin que, la masa, llegue totalmente al borde de la cápsula.
- Meter al horno precalentado a 200º, se baja a 180º al meterlas en el horno, unos 30 minutos aproximadamente.
Salieron 13.
Que bonitos!!! y que receta tan original con los ingredientes que lleva
ResponderEliminarbesitos
estas que te sales con las muffins!! mi madre me ha hecho una planta de menta jejeje asi que las hago! probare con ponerle solo claras a ver que tal sale el experimento. Voy a ver el blog que mencionas! besisss
ResponderEliminarUmmmmmmm que delicia!!!!!!!!!!!! No conozco a Manu, pero eso lo arreglo yo en cuanto salga de aquí, tampoco quiero perderme ninguna receta de ese libro.
ResponderEliminarDe momento me quedo con estos muffins, parecen deliciosos y a ti te quedaron tremendos!!!!!!!!!!! Gracias
Besitos
Seguro que quedan ben ricos, ainda que a mistura de chocolate e menta non é das miñas favoritas, pero si ti dis que están bos haberá que probalos ;)
ResponderEliminarBicos!!
La mezcla de chocolate y menta es una de mis favoritas, tiene un aspecto increíble. Gracias por descubrirme el blog De manu, es estupendo. Un besito.
ResponderEliminarhttp://venamicocina.blogspot.com/
Deliciosos estos mufins!!!
ResponderEliminarEstos muffins teño que probalos. Qué esponxosos quedaron!
ResponderEliminarUnha aperta
que boas, quedaronche xeitosiñas, cunha cor que invita a comer e a degustalas lentamente.
ResponderEliminarlevome a receita xa que seguro non che sobrou ningunha
Que receta más original.Tengo calabacines de cultivo ecológico,que mejor que estrenarlos con una receta así,y con choco con menta.UN MUFFIN REALENTE ORIGINAL E IMPERDIBLE MºJOSÉ.BRAVOOO.
ResponderEliminarBesos y buen fin de semana
Vasme matar!!.
ResponderEliminarA min estas cousiñas me poden, si chegas a ser veciña me tes na túa casa zampando estes muffins.
Millor non poideron quedar, rula. !!!Que apetecibles valgame deus!!!!!!
Nena .. isto ten que estar mortal de necesidade.... eu tamén llos vin a Manu e dixen eu isto teño que probalo.... agora non teño escusa....
ResponderEliminarSe ven deliciosos estos muffins. Un saludo, Nathalie
ResponderEliminarParece que estes muffins son todo un éxito...hehe. Alégrome. Se probas os de cabaza e améndoa xa me contarás que che parecen, vale?
ResponderEliminarBicos.
PD: Grazas por darlle publicidade ó meu blog ;)
Qué muffins más tentadores y de lo más sano. Miraré a ver si encuentro el extracto de menta o me compro una planta nueva.
ResponderEliminarBesos.
Oooooooh que deliciaaaaaaa pa no variar pesiosa ,ya mismo tomo nota de la receta con esos ingredientes tienen que estar de muete lenta.
ResponderEliminarEstare pendiente de las proximas que publiques seguro son todas igual de ricaaaaaas.
Como siempre la receta y presenatcion son de 10 points.
Bicos mil y feli finde.
Anda que .....menudas las muffins, esto es cosa de bruxas, no son manos normales , perdona que te diga , jejejejeje, tienes unas manos increibles que hasta se ve el chocolatillo por dentro y todo, que buenas.
ResponderEliminarMucho tiempo sin visitarnos, que no se repita,,,,,
Biquiños ruliña
¡Guau, se ven exquisitos, con una mezcla de sabores fantástica! ¡Y esponjosos! Besos.
ResponderEliminarte han quedado preciosos y seguramente divinos, que manita que tienes para todo, estos muffins deliciososs
ResponderEliminarbesoss guapaaaaaaaa
Teñen unha pinta deliciosa, eu non gosto moito do after eight así que che copiarei pero cambiarei a menta por laranxa.
ResponderEliminarBoa fin de semana
Bicos
Menuda pinta tienen de buenas ,pero no me llevo bien con la menta , muy origonales un beso.
ResponderEliminartengo que copiarlo, me han enamorado!!!
ResponderEliminarQué pintaza tienen madre mía y las cápsulas verdes les van perfectas, un beso.
ResponderEliminarIsto non se fai, eu son unha adicta a combinación de menta con chocolate. Non podo ter o xelado deste sabor na casa porque me como a tarrina do tirón..
ResponderEliminarPois nada, tereino que preparar porque despois de ver isto xa non hai que se resista.
bicos
bueno,bueno,bueno...esto tiene que ser espectacular
ResponderEliminarestas se las haré a mi madre, que le encantan los after eight ;)
ResponderEliminarSalu2, Paula
http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
http://galletilandia.blogspot.com
Hola, tienes unos dulces impresionantes, te han quedado preciosos, y me apunto la tarta de naranja, está muy tentadora.
ResponderEliminarNos quedamos por tu blog.
Besos a tod@s
Por favoooor, que buenos!! y yo sin poder comerlos!! (me los apunto para más adelante, porque caer, caen, te lo garantizo!! Bss
ResponderEliminarHey, Hey,Hey, canto tempo mociña!!!,
ResponderEliminarDestes muffins podesme poñer unha ducea, teñen unha pinta ...
Eso de que lle dou a todo non é moi exacto, xa ves costoume 20 anos decidirme a facer empanadas menorquinas, o mellor do conto foi comelas.
Alegrome moito estar de novo por eiquí.
Unha aperta.
Xa che dixen que me ían alucinar os muffins, madriña, qué bos!
ResponderEliminarAdemáis menta e choco có que me gusta esa mestura, bravo!!!!
Gardadiña queda esta receita ;)
Vaia luz máis bonita tiñas o día das fotos, así me gusta :P
Hola!! guapisimaaa!! xa copiei a receita jeje. Como dixeches que estan boisimos non podia deixar a oportonidade de probar a receita. Gardareina para cando teña un pouquiño mais de tempo. As fotos quedaronche preciosas con un colorcillo impresionante e muy fresco.
ResponderEliminarBiquiñosssss que pases un bo fin de semana
te han quedado preciosos Mª José!!!! y menudo saborazo bueno que tienen que tener!!! me encantan y no veo otra forma de irme de aquí que no sea con un precioso muffin de estos debajo del brazo!!! jejeje!!! :)
ResponderEliminarDios mío! con lo que me gusta el after eight. Los tengo que hacer ya...
ResponderEliminarSaludos