Quero empezar esta entrada mandando un bico e unha aperta moi, moi grandes a todas as compañeiras e amigas que me len de vez en cando e de cando en vez, que sei que estades aí!!!!!! Porque mo dicides e sempre recibo moi bos comentarios vosos, aínda que non sexan certos (hehehe, vale, si, son certos) a min encántame oílos e sobre todo poder contribuír ó voso receitario, e moitas grazas, tamén, por todas as vosas ideas e polo que vós contribuídes ó meu. Sodes fantásticas!!!!!!! Teño moita sorte de estar rodeada de xente tan MARABILLOSA!!!!!! Aínda que non volo demostre o suficiente, porque son un pouco sosa e seca, apréciovos un montón e facédesme moita falta. Non vos podedes imaxinar o feliz que me sinto cando me dicides que fixeches algunha das miñas receitas (que non son miñas, son copiadas e tuneadas de outros blogues ou de libros) e que vos gustou. Encántame ser útil, valer para algo e así síntome un pouquiño útil, que aportei algo, aínda que sexa pouco.
O ordenador, arranxado. Funciona que da gusto velo. Grazas a SuperLuís, un compañeiro excepcional, aínda que el non vai ler isto, pois voulle dar as grazas publicamente que o merece. Agora teño que facerlle algún doce, pero teño que esmerarme moito, estou indagando os seus gustos. Dáme moita rabia porque estes favores nunca son pagos, aforroume os cartos do servizo técnico. Alguén pode pensar que teño moito morro, pero eu preferiría que me cobrara o arranxo porque así non sei como pagalo, sempre me parece que quedo en débeda, pero é que confío máis no seu criterio que no de calquera do servizo técnico, sei que non me vai enganar e que me vai dicir a verdade. MOITAS GRAZAS!!!!
Esta receita copieina do blogue “Dulces Bocados”, descubrino fai pouco, pero, mamaíña, un blogue estupendo, cheo de receitas boísimas e unhas fotos chulísimas. Grazas Carmen por ese blogue tan chulo. Parece ser que é a receita das “hojaldrinas”, que todos comemos algunha vez por estas datas. Logo mirando noutros blogues fainas moita xente, pero ela deulle un toque diferente, o baño de chocolate, por iso me chamaron máis a atención. Desde que as vin dixen que as ía facer e non tardei moito. A ela quedáronlle máis chuscas, pero faise o que se pode, o que conta é o sabor (non se consola o que non quere). Están riquísimas, unha receita fácil e moi boa.
Ingredientes 350 grs de fariña
210 grs de manteiga
50 ml de zume de laranxa e contreau (25 de cada). Ela puxo os 50 de Grand Marnier, e noutros poñen os 50 de zume de laranxa.
A raiadura dunha laranxa
75 grs de azucre
Chocolate de cobertura
Realización
- Tamizar a fariña no recipiente no que se vai amasar e logo engadir o resto dos ingredientes, agás o chocolate, claro.
- Amasar ben ata conseguir unha masa homoxénea. Facer unha bola e metela na neveira unha hora.
- Sacala, metela entre dous papeis de forno e estirarala cun rodillo ata obter un grosor de 1,5 cms aproximadamente. Cortar cun coitelo do tamaño desexado.
- Poñelos na placa de forno cuberta con papel de forno, separadiñas.
- Introducir no forno prequentado a 180 durante 20-25 minutos (esto depende de cada forno, primeiro é mellor probar cunhas poucas e así xa se lle colle o punto).
- Logo deben arrefriar nunha grella.
- Derreter o chocolate no micro e cando estean fríos mollalos no chocolate e deixar que calle.
A min saíronme 30, pero non había dúas iguais, nin en tamaño nin en grosor, o do 1,5 cms respecteino pouco, non era capaz de que me quedara o grosor por todo igual!!!! Así diferentes son máis divertidas.
- Tamizar a fariña no recipiente no que se vai amasar e logo engadir o resto dos ingredientes, agás o chocolate, claro.
- Amasar ben ata conseguir unha masa homoxénea. Facer unha bola e metela na neveira unha hora.
- Sacala, metela entre dous papeis de forno e estirarala cun rodillo ata obter un grosor de 1,5 cms aproximadamente. Cortar cun coitelo do tamaño desexado.
- Poñelos na placa de forno cuberta con papel de forno, separadiñas.
- Introducir no forno prequentado a 180 durante 20-25 minutos (esto depende de cada forno, primeiro é mellor probar cunhas poucas e así xa se lle colle o punto).
- Logo deben arrefriar nunha grella.
- Derreter o chocolate no micro e cando estean fríos mollalos no chocolate e deixar que calle.
A min saíronme 30, pero non había dúas iguais, nin en tamaño nin en grosor, o do 1,5 cms respecteino pouco, non era capaz de que me quedara o grosor por todo igual!!!! Así diferentes son máis divertidas.
Ay madriñaaaaa!!! O meu vicio feito realidade! O que faltaba enriba con chocolate! Queresme matar ou que?Unha receita moi ben posta e as fotos non che digo...Coida ben o pc que é un condenado!!
ResponderEliminarComo é un pracer lerte non tes que dar grazas ningunhas :P
Bicosss gordos e Feliz Nadal!!!!
Ñam-Ñam que ricos y que presentación!! besis
ResponderEliminarMenuda pintaza!! Yo soy poco "larpeira" pero este tipo de pastas me encantan y con el sabor a naranja y luego el baño de chocolate, ya tienen que ser lo masssss.
ResponderEliminarun biquiño
OHHH! Que fotos más chulas, te han quedado geniales, me alegro mucho que te hayan gustado. Muchos besitos.
ResponderEliminarMaría José,... guauuuuuuuuuu!! felicítote pola receta, polas estupendas fotos e por ter o PC arranxado!!!!!
ResponderEliminarNon sei se me dará tempo a facelas pero asegúrote que a receta queda ben gardada!!
Paréceme unha maneira super orixinal de tomar as hoxaldriñas,....
un biquiñoooo
¡¡¡Diosss!!!! Caldebarcos que pinta mas wena....ñamñam...y de naranja...ricas...ricas.... anotadas quedan..para despues de fiestas.... Feliz Navidad y Prospero año 2010 te deseo de todo corazon para ti y tu familia un besazo Julycar
ResponderEliminarQué boa presentación !!! Parecen de anuncio .
ResponderEliminarEres unha artista .
Bicos
por la apariencia queda más tipo bizcochitos¿no? por cierto, te han quedado unas fotos preciosas, dignas de cualquier libro de recetas que se precie
ResponderEliminarNo es por darte coba pero, tienes unas recetas estupendas y, aunque, según tú, alguna te salga mal como la crema de naranja, que ,a mi me pareció fantástica, todas, te quedan estupendas
Espero que tengas mucha felicidad con los tuyos y, no sólo éstos días, los años que estén por venir que, vengan cargados de cosas buenas
Moitos biquiños
una presentacion genial asi que la recetita ya ni te cuento la pinta que tiene
ResponderEliminarUMmmm, te han quedado estupendos, me encantan. Me cojo un par y la recta. Por cierto una estupenda presentación.
ResponderEliminarFeliz Navidad y un besín.
Hola Mª José. Ti si que es marabillosa, Tanto como estos bocadiños!. Que pases un moi bo nadal!
ResponderEliminarmil bicos!
eh, casi se me pasan estos bocaditos! Y menos mal que te tengo en la barra de blogs del mío! jajaja! mira, a ella le quedarían más chunquiños, pero los tuyos no tienen nada que envidiarle seguro! la combinación de naranja y chocolate ....mmmm! Sin palabras!
ResponderEliminarOtra cosa: yo también me alegro un montón cuando alguien que conoces te dice que hizo una receta "tuya". No sé si será pecado o no, pero me pica un poco el orgullo en esos casos!
Un beso, y feliz navidad si no nos leemos antes, que seguro que si!
juro y perjuro (otra vez pecando) que no había leído tu mensaje! qué bueno! Estaba haciendo un repaso y felicitando las fiestas a los blogs "más cercanos", y cuando vuelvo al mío me encuentro tu comentario! estamos sincronizadas! jajaja! bueno, pues nada, otra vez feliz navidad, y gracias por tu comentario!
ResponderEliminarEntro en tu cocina para felicitarte las fiestas y enviarte un gran beso. Lola
ResponderEliminarGrazas a todas polos vosos comentarios, a cada comentario un sorriso pola miña parte.
ResponderEliminarPami,grazas polas túas palabras, que os das fotos veña de ti "me llena de orgullo y satisfacción". Cando che chegue a ti á suela dos zapatos falamos.
Lola, gracias por tu comentario y Felices Fiestas para ti también guapetona.Disfruta mucho estos días.
Pilar, solete. Téñoche gardadas unhas cuantas.
Carmen, gracias por la receta, son realmente ricas. Me gusta que te gusten.
Nytta, fainas, fainas, que con esas mans túas...
July, eres un cielo. Siempre con palabras cariñosas y animosas. Feliz Navidad para ti también, guapa
Poéticos, grazas
Ana, jooooooooo, que cosas me dices, cuidadín que puede que me lo crea y to.
Gracias Espe, eres un cielete.
Dely, coge las que quieras y repites.
Marba, que alegría que esteas por aquí de novo. Bo Nadal para ti tamén
Natalia, grazas, guapa, como se pode ser tan riquiña? Bo Nadal para ti tamén
Bicos moi grandes para todas, sodes unha das miñas alegrías diarias, formades parte xa do meu día a día. Non esquezades ser felices
Maeeeeeeeeeee cielo quedaronche de libro , amossssss a receita xa e boisimaaaaaaa vindo de quen ven pero ti non deixaches o liston na baixo , as fotos espectaculaiiiiiiiiis asin como as galletas.
ResponderEliminarMamaiñaaa querida o que daria por poder comer unha desas galetiñas, non sei si che diches conta que estou escribindo en galego e toooo jajjaaaaa.
Amooooooooos as galetiñas teinmeeeeeee toliñaaaaa , si xa estaban na miña lista de pendentes agora quero poder comelaaaaaaas xa mismo.
Felices festas e propero año 2010.
Por certo espero perdoes os meus erros ca escritura , ademais de non ser galego farlante , so o estuden un ano asinqueeeeee seguro atopas moitos jis..jis.
Bicos mil wapisisiisimaaaaaaa.
moitas grazias, mira eu realmente gosto de doce de chocolate con laranxa e son o meu doce favorito, a verdade que é un artista, ya me gustaria a mi , o que ocorre no meu blog que eu non poñer as cousas tan marabilloso, pero eu teño boas a esperanza de que algo pode axudar tamén bicos, mal escrito pero me esfuerzo en galego eh ;)
ResponderEliminarMuchas gracias a ti por compartir recetas tan deliciosas, guapa! Felices fiestas y, desde luego, intentaré ser feliz! (igual que tú, espero) Yo también andaré por aquí. Un beso fuerte!
ResponderEliminarCalde ruliña.... quedáronche cunha pinta, que xa podías mandarme catro ou cinco para media mañá....
ResponderEliminarEntendo ben o que dixeches da xente que pasa polo blogue... eu sinto o mesmo.... pero a verdade é que é un verdadero placer lerte.... eu penso seguir aquí, detrás da pantalla... a compartir recetas, contos e anedotas contigo.
Deséxote un boisimo nadal e un aninovo estupendo, compartido con familia e amigos... Que sexas moi feliz Calde, que o mereces....
Un bico enorme dunha amiga.....
Laura.
Hola,
ResponderEliminarestas galletitas te han quedado preciosas. Con gusto me comería un par.
Feliz Navidad!!!!
¡Muchas Felicidades!. Estupendo bocado, con la presentación que le haces, se van los ojos.
ResponderEliminarUn besote grande, mios mejores deseos.
Cierra los ojos e imagina los momentos más felices de tu vida, eso es lo que deseo para ti; un año 2010 lleno de felicidad.
ResponderEliminar¡¡¡ FELIZ NAVIDAD 2009!!!
Wapa vengo a desearte unas felices fiestas y un prospero 2010 en compañia de tus seres queridos.
ResponderEliminarBicos mil wapa.
Ola!!!
ResponderEliminarque fotos máis chulas, e que presentación...noraboa!!! estas seguro que lle gustan a miña nai, é forofa da combinación laranxa-chocolate (a min non demasiado, pero todo o que leve azucre...hai que probalo...jejeje)
Os meus mellores desexos para este Nadal e o próximo ano.
Moitos bicos.
Hoy arribo en tu acogedora embarcación
ResponderEliminarpara desearte una feliz singladura
en compañía de tu querida tripulación.
Que la Estrella de los Mares te proteja
y te ayude a luchar
contra viento y marea
en este inmenso mar
que une el cielo con la tierra.
¡Qué los vientos te sean favorables!
Hasta la vuelta!!!
Gracias por remar en La Gamela.
que buena receta, las fotos deliciosas... dan ganas de hincarles el diente.
ResponderEliminarFeliz Navidad!!!!
que delicia de bocados, estan que se salen de la pantalla, besitos.
ResponderEliminar