miércoles, 4 de enero de 2012

MINCEMEAT CAKE


Esta receita é a metade de Puri. Regaloume un bote con mincemeat feito por ela mesma o pasado decembro, é dicir, fai exactamente un ano. O mincemeat é unha mestura de froitos secos macerados en licor. Esta mestura é típica en Inglaterra e con ela elaboran os mincemeat pies, moi típicos, tamén, en Nadal. Non sabía se facer os mincemeat pies ou un biscoito con esta mestura porque intuía que tiña que ser riquísimo e acertei de pleno. Iso que o fixen bastante lixeiro, evitando graxas, por iso usei aceite de xirasol e leite desnatada, probablemente con manteiga e nata estaría moito máis rico. Se teño que ser sincera, se é máis rico non como sería. Intentei buscar unha receita por internet, pero como cando se me antollou facelo tiña présa pois simplemente unín ingredientes ao meu criterio. Teño que seguir máis veces os meus criterios que saen estupendamente.
Vou pór a receita do mincemeat que me pasou Puri tal cal, eu usei o contido dun bote que ten de capacidade 250 ml, non teño nin idea dos gramos que poden ser. E logo de estar un ano na neveira estaba estupendo. O malo é que non lle fixen nin unha mísera foto.

En castellano
Esta receta es la mitad de Puri. Me regaló un bote con mincemeat hecho por ella misma el pasado diciembre, es decir, hace exactamente un año. El mincemeat es una mezcla de frutos secos macerados en licor. Esta mezcla es típica en Inglaterra y con ella elaboran los mincemeat pies, muy típicos, también, en Navidad. No sabía si hacer los mincemeat pies o un bizcocho con esta mezcla porque intuía que tenía que ser riquísimo y acerté de pleno. Eso que lo hice bastante ligero, evitando grasas, por eso usé aceite de girasol y leche desnatada, probablemente con mantequilla y nata estaría mucho más rico. Si tengo que ser sincera, si es más rico no se como sería. Intenté buscar una receta por internet, pero como cuando se me antojó hacerlo tenía prisa pues simplemente uní ingredientes a mi criterio. Tengo que seguir más veces mis criterios que salen estupendamente.
Voy a poner la receta del mincemeat que me pasó Puri tal cual, yo usé el contenido de un bote que tiene de capacidad 250 ml, no tengo ni idea de  los gramos que pueden ser. Y después de estar un año en la nevera estaba estupendo. Lo malo es que no le hice ni una mísera foto.



MINCEMEAT
Ingredientes:
225 g de pasas
225 g de pasas gorronas
125 g de pasas de Corinto
150 g de figos secos, cortados finamente
50 g de cidra confitada
50 g de laranxa confitada
200 g de azucre moreno
150 g de améndoas picadas
Zume e casca dun limón sen tratamento
1 punta de coitelo de cada: cravos moídos, noz moscada, canela e pementa de Xamaica
2 mazás, peladas e cortadas en dadiños
200 g de manteiga branda
250 ml de coñac ou brandy
En castellano
Ingredientes:
225 g de pasas
225 g de pasas gorronas
125 g de pasas de Corinto
150 g de higos secos, cortados finamente
50 g de cidra confitada
50 g de naranja confitada
200 g de azúcar moreno
150 g de almendras picadas
Zumo y cáscara de un limón sin tratamiento
1 punta de cuchillo de cada: clavos molidos, nuez moscada, canela y pimienta de Jamaica
2 manzanas, peladas y cortadas en daditos
200 g de mantequilla blanda
250 ml de coñac o brandy

Elaboración:
Mesturar ben todos os ingredientes sólidos e incorporar a manteiga branda e o coñac.
Distribuír a mestura en tarros e reservar na neveira.
O mincemeat debe ser preparado con algunhas semanas de antelación antes de ser empregado.

En castellano
Elaboración:
Mezclar bien todos los ingredientes sólidos e incorporar la mantequilla blanda y el coñac.
Distribuir la mezcla en tarros y reservar en la nevera.
El mincemeat debe ser preparado con algunas semanas de antelación antes de ser empleado.



BIZCOCHO MINCEMEAT
Ingredientes
250 gr de fariña
1 cullerada de impulsor Royal
1 cullerada de bicarbonato
3 ovos
5 culleradas de azucre moscavado (tamén pode ser moreno, ou máis cantidade, a nós non nos gusta moi doce)
125 ml de aceite de xirasol
125 ml de leite desnatada
1 culleradiña de sobremesa de mestura de especias (esta tamén ma regalou Puri, tróuxoma da súa viaxe a Londres e contén: canela, cravo, noz moscada, cardamomo e anís. Podemos facer nós mesmos a mestura ao noso gusto)
1 bote con capacidade de 250 ml cheo de mincemeat.

En castellano
Ingredientes
250 gr de harina
1 cucharada de impulsor Royal
1 cucharada de bicarbonato
3 huevos
5 cucharadas de azúcar moscavado (también puede ser moreno, o más cantidad, a nosotros no nos gusta muy dulce)
125 ml de aceite de girasol
125 ml de leche desnatada
1 cucharadita de postre de mezcla de especias (esta también me la regaló Puri, me la trajo de su viaje a Londres y contiene: canela, clavo, nuez moscada,cardamomo y anís. Podemos hacer nosotros mismos la mezcla a nuestro gusto) 
1 bote con capacidad de 250 ml lleno de mincemeat.



Elaboración
- Batemos os ovos co azucre ata que espume, se forme unha crema e dobre o volume (fíxeno coa batidora de dúas varas).
- Engadimos o aceite e seguimos emulsionando. A continuación incorporamos o leite e mesturamos (sigo coa batidora).
- Para rematar (xa coas varillas manuais), engadimos, aos poucos, a fariña tamizada coa mestura de especias, o fermento e o bicarbonato. Mesturamos ata que a a masa sexa uniforme e sen grumos. Ao final incorpórase o mincemeat e repártese uniformemente pola mestura.

- Introducimos nun molde alargado de 30x12 , previamente engraxado e enfariñado.
- Metemos en forno prequentado a 180º durante uns 45 minutos (eu nos 10 últimos minutos poño o ventilador). O mellor é comprobar cunha agulla se está cocido, se sae seca é que está listo.




En castellano
Elaboración
- Batimos los huevos con el azúcar hasta que espume, se forme una crema y doble el volumen (lo hice con la batidora de dos varillas).
- Añadimos el aceite y seguimos emulsionando. A continuación incorporamos la leche y mezclamos (sigo con la batidora).
- Por último (ya con las varillas manuales), añadimos, poco a poco, la harina tamizada con la mezcla de especias, la levadura y el bicarbonato. Mezclamos hasta que la la masa sea uniforme y sin grumos. Al final se incorpora el mincemeat y se reparte uniformemente por la mezcla.
- Introducimos en un molde alargado de 30x12 , previamente engrasado y enharinado.
- Metemos en horno precalentado a 180º durante unos 45 minutos (yo en los 10 últimos minutos pongo el ventilador). Lo mejor es comprobar con una aguja si está cocido, si sale seca es que está listo.

30 comentarios:

  1. Que ricoooo, a estas horas, que ben o tomaba cun café!!

    Un bico.

    ResponderEliminar
  2. Mira que me gustan estos cakes a mi, lo que pasa que hasta que no me quite unos kilillos los evito hacer jajaja. Un besazo.

    ResponderEliminar
  3. no conocia yo esas cositas.se ve muy esponjoso,como humedo,me encanta esa textura

    ResponderEliminar
  4. Que orixinal e que boisima pinta ten ese bizcocho.... invítasme a un pedacín co café de media mañá??

    Bicos!!
    Lau.

    ResponderEliminar
  5. Que buenísimo, María José. No se si repetir el roscón o hacer esta delicia. Besos. Feliz año.

    ResponderEliminar
  6. Madre mia, esto tiene que ser una delicia de las más deliciosas. Que pintaza y que maravilla de ingredientes. Te doy la enhorabuena y me llevo un trocito para probarlo jeje. Un besazo y que los Reyes sean buenos contigo.
    cosicasdulces.blogspot.com

    ResponderEliminar
  7. pues me ha encantado, y ya que tengo exceso de frutos secos perdidos en la alacena, voy a aprovechar para preparar el minceur, ese xaaaaaaaaaaaaaaaaa,,,,un bicazo hermoso para ti, ruliña

    ResponderEliminar
  8. Joer, entrar na túa cocina é ter fame de golpe.
    A isto chamolle eu, unha larpeirada das boas.
    Encantaríame probar un cachiño agora mesmo, cá textura que ten a min sin café.
    Eu palo seco jajajaja.

    bicosssss

    ResponderEliminar
  9. Gárdame un cachiño, anda. Non lembro a última vez que comín un biscoito de estes tan esponxado e con aroma a coñac, a verdade e que se nota na textura, antes de leer os ingredientes xa sabía que levaba algún licor, veume o aroma, en serio, jajaja.

    Bicos

    ResponderEliminar
  10. Hola Mª José.

    ¡Cuánto sabor debe tener este bizcocho! Tiene una pinta fantástica y la mezcla de frutos secos me ha encantado. Tiene que estar buenísimo.

    Un saludo y feliz día de Reyes.

    ResponderEliminar
  11. Que pinta tan buena tiene, seguro que estaba muy rico. yo no lo hice nunca pero comí alguno parecido y saben muy bien :) besos

    ResponderEliminar
  12. Ummmmmm no me quiero ni imaginar como estara ese bizcoxo seguro estara delicioso ains pesiosa me pones los dientes largos cada vez que te visito no hay manera de venir y no marxar con la receta.
    Como siempre la predentacion son de 10 points.
    Bicos mil peziosisimaaa.

    ResponderEliminar
  13. Que pinta mas rica tiene y me ha encantado eso del mincemeat. No lo conocia. Me guardo las 2 cosas.

    Besos
    BeatriZ

    ResponderEliminar
  14. Vése estupendo! Dan moitas ganiñas de botarlle o dente, de desfacelo cos dedos, para desfrutar pouco e pouco... quedouche fantástico e as fotos preciosas.
    Feliz aninovo, que sexa un bó ano e que traía moita saúde.
    Vouche "roubar" a receita do roscón 2011, imos ver que sae.
    Moitos bicos.

    ResponderEliminar
  15. Qué pintaza por Deus!! Non sabía o que era o mincemeat, así que xa aprendín unha cousa máis. Dende logo terás que darlle a felicitacions a Puri da nosa parte porque a idea de regalarche a mezcla dos froitos secos deu para unha receta xenial.
    Ten unha cor magnífica!!!
    Bikiños e Feliz Aninovo!!

    ResponderEliminar
  16. Creo que este postre es algo irresistible al paladra; y que despues de estas dulces fiestas, no podemos perdonar...
    Feliz año

    ResponderEliminar
  17. ,... a medida que iba lendo a receita gustábame un pouquiño maís e maís,... unha mezcla perfecta de ingredientes para facer un bizcoito super apetecible!!! ten que estar boísimo,...


    un biquiño e felices Reis

    ResponderEliminar
  18. que bueno!!!! las fotos son preciosas como diria mi madre de ambiente romántico. te mando un beso

    ResponderEliminar
  19. E' un dolce favoloso! Grazie per la ricettina preziosa ;-) Buon anno!

    ResponderEliminar
  20. Qué buenísimoooo!!! De este cake me gusta hasta la tela que lo recubre, ya sé que no se come, pero me gusta...Vaya pintaza y el corte , de diez!!!

    ResponderEliminar
  21. ¡Haaalaaa! solo me falta ver esto. Me salen los polvorones y los turrones por las orejas y nos pones esta entrada. No das tregua. Este cake tiene una esponjosidad que dan ganas de morder la pantalla. Muy rico.

    ¡Feliz año 2012! Te deseo un año fantástico y que los Reyes te traigan muchas cosas buenas.
    Un besito

    ResponderEliminar
  22. Gústanme moito as túas fotos e non podo decir nada do "mincemeat" porque non o he probado nunca anque tuve varias veces en Inglaterra cando era mais xoven (que aínda o son, ¿eh?) ;)
    Pero a pinta é verdadeiramente d'auga na boca.
    Biquiños desde Gijón

    ResponderEliminar
  23. Nunca oín falar do mincemeat, pero encantoume!! o cake está perfecto, e as fotos son ideais, como de primaveira1
    bicos

    ResponderEliminar
  24. Feliz año mariaa joseee!!!me ha encantdo la receta!!a mi me mando el año pasado mi carol un bote y hicimos unas tartaletas riquisimas!!!!!un besitooo

    ResponderEliminar
  25. Qué delicia...Como me gustan estos budines!!! Hermosas fotos, que tengas un buen año...Besos!!!

    ResponderEliminar
  26. Tiene que ser muy sabroso con las especias y los frutos que lleva, tiene un aspecto muy apetecible.
    Besos.

    ResponderEliminar
  27. Que buen aspecto tiene ..estos cakes me encanta hacerlos ..y desde lueco comermelos ...jaja con las especies y los frutos ..asi nunca lo he hecho ..tomar´çe nota y probaré ..FELIZ DIA DE REYES BESOS MARIMI

    ResponderEliminar
  28. Hola María José, hacía mucho que no me pasaba por aquí, así que ya iba siendo hora ¿verdad?, jejeje, antes de nada, espero que los reyes se hayan portado muy bien contigo y que éste año que acaba de empezar venga cargado de mucha felicidad para ti y los tuyos
    No tenía ni idea de lo que eran los mincemeat , ahora ya lo se, y ya veo que, al seguir tu criterio te ha quedado un cake delicioso y esponjoso, da gusto verlo pero, mejor sería comerlo, jejeje
    Moitos biquiños

    ResponderEliminar
  29. Que ben che quedou!! é con todas esos froitos secos non me estaña que este boísimo, é as fotos xeniais con un colorciño moi bonito é alegre da gusto mirar pa elas. Na casa non deixaban nin as fungallas. Unha receita estupenda como todas as que fas.
    Hoxe as 7 da mañan xa estaba metendo no forno outro roscón para regalarllo a miña sogra xa que é o doce que máis lle gusta acompañado de un cachiño de queixo do país.Xa leva comido case a metade ;)) espero que non lle sente mal
    Felices Reyes. Un biquiño moi forte

    ResponderEliminar
  30. Por dios .... yo quiero un trozo !!!!!!!!!que pintaza....

    ResponderEliminar

Cóntame que che parece

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...