Unha terrina de mascarpone na neveira que estivo nas miñas mans un montón de veces porque a pobre estorbaba, cambiou de andel, estivo arriba, abaixo, diante, detrás... Cada vez que a collía preguntábame para que a compraría, que acabaría no lixo unha vez caducada. Sempre pensaba nun delicoso biscoito, pero non podo aparecer na casa con un biscoito, eu soa non o podo comer, que será algo moito, non porque non poda con el, senón porque se arrima demasiado ós ósos. Antes de que tivera un destino fatal decidín que faría un biscoito para levarlle ós meus compis e así amenizar o recreo. Encántanos chegar á sala e atopar algo rico encima da mesa.
A presentación é algo cutre, por non dicir moito. A verdade é que non son moi meticulosa coas presentacións. Vexo por aí outros blogues con unhas postas en escena impresionantes e eu aparezo con esta cutrada. Xa sei que o comentario vai ser que o que conta é o sabor, pero a vista alimenta o blogue xa que non se pode degustar polo menos disfrutar coa vista, non é o caso.
Todo o mundo dixo que estaba moi rico, pero que van a dicir... A min gustoume, pareceume que tiña un sabor especial, pero esta é a miña opinión...
Ingredientes
1 terrina de mascarpone (250 grs). (usarase de medida)
1 brick de nata de 200 ml
2 terrinas de azucre
3 terrinas de fariña
½ medida de aceite
1 cullerada de esencia de vainilla
4 ovos
1 sobre de levadora Royal
150 grs de chocolate negro de cobertura
150 grs de chocolate branco
Preparación
- Mesturar o mascarpone e a nata co azucre, mellor cun batedor eléctrico. Engadir os ovos, mesturar. O aceite, mesturar, a esencia de vainilla. E por último a fariña coa levadura, cada medida por separado, tamizada. Cando estea ben incorporada a 1ª engadimos a 2ª e logo a 3ª.
- Derretemos o chocolate negro no micro (vixiándoo e revolvéndoo frecuentemente para que non se queime, cada 30 sg).
- Incorporamos o chocolate á masa, se non a mesturamos de todo quedan pequenos cúmulos ou riscos de chocolate que lle dan un toque moi bo.
- Partimos en anaquiños pequenos 100 grs de chocolate branco e incorporámolo á mestura anterior.
- Métese no forno a 170º uns 45 minutos, os dez últimos co ventilador. O ideal para saber se está cocido é pinchalo con unha agulla ou un coitelo e que saia seco. O dos tempos é moi relativo según o forno.
-Derrétese o resto do chocolate branco e decórase con el.
que cortecito mas rico.a mi me gusta mucho el mascarpone y en los bizcochos queda delicioso..y ya con chocolate...sin palabras....
ResponderEliminarhola mi niña dulce,,este bizcochiño tiene una pinta espectacular,nunca he hecho uno de mascarpone, me lo apunto con tu permiso,,besitos
ResponderEliminarsu
Seguro que estaba delicioso! qué imaginación tienes. Una pregunta, no le pones sal?? es que a lo mejor se te ha olvidado comentarlo, no sé. De todas formas tiene una pinta..mmmm
ResponderEliminarEspe, prueba con el chocolatito, ya verás
ResponderEliminarGracias, Su, tu ya sabes que no te hace fala pdir permiso para nada, guapa. Si pruebas, me cuentas, vale?
Gastro-victim, no le puse sal, no suelo ponerle sal a los bizcochos. Dicen que potencia más los sabores. Yo las veces que le puse no noté ninguna diferencia. Pero la verdad es que yo no soy de encontrar matices sutiles. Casi nunca me acuerdo de poner la sal.
Biquiños gordos
me encanta!! me gustan todos los ingredientes, me imagino el sabor!! y la presentación es muy bonita, no seas tontorrona!!
ResponderEliminarbesos !
HOla guapetona!
ResponderEliminarahora que ya sabes hacer mascarpone no hace falta tener el cacharro pululando en la nevera!:P a mi a veces tb me entran dudas de si la gente te dice que está bueno sólo por quedar bien...pero mientras a mi me guste!
Me apunto la receta!
besitos!
!!Mamaiñaaaaaaaaa!!. Pedazo bizcocho María José, quita el sentido hija, y solo con verlo, si llego a poder probar un trocito quedo sin habla fijisimo (y ya sería dificil en mi eh jajajajaja).
ResponderEliminarDelicioso, si es que se come solo cielo.
Bicos y feliz fin de semana :)
Hola, ¿como que non che quedou ven a decoración? a min ¡¡encantame!!,se o final as cousas mais simples son as que apreciamos mellor, de sabor con esos ingredientes ten que estar moi rico, asi que apuntada queda a receta
ResponderEliminargraciñas por a receta, un saudo.
Con las pechugas del otro dia y con este bizcocho ya tenemos la comida perfecta, un saludo.
ResponderEliminarJUAN
Hay que ver cantas tonterías podes escribir en un momento !! A presentación está estupenda, de cutre non ten nada de nada. E ese biscoito con queixo e chocolate ten unha pinta boíiisima.
ResponderEliminarBicos
Levo toda a semana tendo gañas de facer un biscoito...hoxe e co tempo que temos non sei se me resistirei. Só teño que mirar se teño chocolate branco, que o demais xa sei que anda por ahí. Tiña pensado facer algo mais laborioso xa que dispuña de tempo, pero acabo antes preparando o teu biscoito.
ResponderEliminarQue pases un bo fin de semana, por aquí estaba todo moi tranquilo, pero xa está empezando a soplar o vento.
Bicos.
Que maravilla de bizcocho!!! El corte se ve espectacular, y la combinación de ingredientes no puede ser mejor.
ResponderEliminarUn besiño.
,... mascarpone, chocolate,.... e as duas cousas xuntas, xa nin che conto ;-)
ResponderEliminarEn canto a presentación, tes razón a veces non quedamos do todo convencidas , pero pensa que é simplemente o momento da "foto" despois o realmente importante e o sabor, textura,.. eu penso así,... a foto do corte, na que se aprecian os chocolates, matoume ;-)
Unha cousiña,.. a ver se te sirve,.. cando un bizcoito penso que non me queda demasiado bonito para a foto, o que fago e cortalo en porcionciñas, non sei, páreceme que queda mais xeitoso así,...igual son cousas miñas!!!
Alaaa , vaia roio que che acabo de meter,... resumindo, o bizcoito, de fábula!!!!!!!!!!!!!!1
bo fin de semana, guapa!!!!!
Preciosaaaaaaaaaaa como te quero!! De veras eh! Eche algo raro é como que sintes que unha persoa "pega" contigo que notas algo que che conecta e que non fai falla coñecela pra sabelo, creo que ben me entendes.
ResponderEliminarE non che quero oir máis que si esta foto que si esta masa bo bo booooooooo pero cala xa jajaja :P As bobadas cas digan os bobos ti di as cousas con xeito, así que este biscoito lévomo todo pra merenda ;)
Encántame co mascarpone e encima con chocolate, o que lle facía falla!! Vamos pra morrer en paz despois de comer isto!!
Mil bicos e mil máis!! : ***
Maeeeeeeeee si llega a tener una presentacion espectacular wapi , seguro que dejamos los dientes en el monito ,poque asin que segun tu no es na no veas lo que me ha exo saliba.
ResponderEliminarAdemas me voy a permitir decirte que siiiiiii lo que cuenta es el sabor y creo que soy la persona adecuada para decirtelo pues yo tambien soy un desastre con las fotos y pocas veces le hacen justicia jajaa.
Po cietoooo a ve si me llegara un caxo con el viento que aqui ya esta empezando a notarse maaaaae no se como pasaremos la noxe.
Otra cosa mas ..que anda no tengo peligro jajaja ... me lo anoto mas que na po que no me gusta na el xocolate y no te ha quedao divinooooo .
Bicos mil y feli finde wapa.
Que rico Caldebarcos , o mascarpone seguro que lle deu un sabor e unha textura espectacular . Apuntamos a receita para probala , temos un amigo ao que lle vai encantar que lle fagamos algo con mascarpone e se vai con chocolate mellor que mellor .
ResponderEliminarBicos guapa . Delicioso .
Hola guapa,pues a mi la presentación me ha parecido estupenda, y la tarta una delicia. Un corte espectacular.
ResponderEliminarUn besín.
ostras ...que cosa mas rica ...si me dejas me llevo un trocito de esos .
ResponderEliminarBesitos
que rico, y de chocolate, aaaagggg, que babeo.
ResponderEliminarBesitos.
Muchas gracias por vuestros comentarios. Me alegran el día, oyes!!!
ResponderEliminarBiquiños e achuchóns para todos
Tiene que resultar delicioso el marcaspone con el chocolate. Toda una tentación.
ResponderEliminarBesos
Una estupenda receta. Toda una tentación el chocolate y el mascarpone. Hay mil y una forma de prepararlos a cada cual más rica, como la que hoy nos enseñas.
ResponderEliminarBesos.
Hola guapísima este bizcocho está fantástico, una mezcla de sabores estupenda y te ha quedado superesponjoso, las fotos están muy bien se ve con nitidez.
ResponderEliminarBesitossss guapaa
Iba agora ben para a merenda......ten unha pinta estupenda e ten que saber todavía mellor.
ResponderEliminarMadre mia, dice ella que la presentación no es lo suyo, pues creo que andas un poco equivocada, te ha quedado de lujo, y de rico seguro que los es, besitos.
ResponderEliminarMe encanta el mascarpone, Mª José! Seguro que estaba delicioso. Un besito y feliz semana!
ResponderEliminarDULCE, NO HAY DUDA... Y CON CHOCOLATE... ES UNA TENTACION... Y YO NO RESISTO A LAS TENTACIONES ASI... QUIERO PROBARLO Y SABOREARLO.
ResponderEliminarBESOS
Hola Maria Jose ... diosssssssss....pedazo de bizcocho mas ricooooooooo ... queso mascarpone y chocolateeeeeeeee... huuuummmm exquisitoooooo y la presentación es de las mias ... osea que no esta nada mal .... jejejee... un besito guapa
ResponderEliminarMe comeria un trocito ahora¡¡¡ que rico¡¡¡, tomo nota de la receta para rpepararlo, gracias
ResponderEliminarbesos
Eu tamén comería un anaco agora mesmo, que ademáis é a hora da merenda...jejeje.
ResponderEliminarApunto a receita.
Bicos.
pedazo bizcocho que nos has preparado... mascarpone y choco...ummm....mezcla irresistible...me pido un trozo.
ResponderEliminarMiña nai tiña sempre esa presentacion para as tartas que facia o dia da festa, que antes facianse na casa e non na panaderia como agora.Eso ten unha pinta moi apetitosa,se cadra fago un para a reunion do xoves coas compis da biblioteca.Moitas gracias pola receita
ResponderEliminarMascarpone y chocolate, riquísimo, de verdad!
ResponderEliminarPTNTS
Dolça
Pues tiene una pintaza ese corte... nunca he hecho bizcocho con mascarpone, así que es una receta estupenda!!!!
ResponderEliminarMe encanta el blog... no había venido por aquí, así que hoy me quedo un rato!
Gracias, gracias, gracias. Cada vez que habro el correo y veo un mensaje vuestro me gustaría que me vierais, parezco tonta. Me encanta y me hace sentir biennn.
ResponderEliminarBiquiños de ruído
Ups!!! QUe fallo!!! Abrir es sin "h", creo que me estoy volviendo loca. Como se me puede ir tanto la olla
ResponderEliminarBiquiños
Qué delicia de bizcocho y qué esponjosidad, tiene un corte estupendo, me comería un trocito par el desayuno.Un besito
ResponderEliminarQue rico!! encántame O mascarpone!!
ResponderEliminarBiquiñoss
Hola MARYJOSE rico rico, non poido dicir nada mais. As rapazas fixeronme un agasallo moi fermoso, tes que vela.
ResponderEliminarestiven de cumple, foi un dia moi agarimoso.
Mira en AZUCAR EN RAMA
BICOS MARYJOSE
Alucina vecina!
ResponderEliminarNon sei por onde empezar. Mañán mesmo póñome mans á obra. Quero probalo todo. Comezarei...uhmm... non sei..., ti que dis?