viernes, 29 de enero de 2010

PEMENTOS DO PIQUILLO RECHEOS DE "CUASI" MARISCO

Esta receita é moi sinxela, das que te plantexas se publicala ou non pola pouca complicación. Logo, pensándoo ben decidín publicala posto que a pesar de non ser unha receita que requira elaboración si se pode dicir que é unha boa idea. Ou iso pensei eu a primeira vez que a comín na casa de Teresa, a nai da miña comadre de Silleda, unha muller encantadora que cociña de marabilla e coa que sempre intercambio algunha receita. Desde que a comín alí fíxena moitísimas veces e aos comensais sempre lles gustou, sempre xerou o comentario "os pementos están boísimos, que boa idea". Non é unha receita complicada, pero é unha boa idea. Serve para poñer como aperitivo, para unha cea das de picar, ou incluso para un primeiro (tampouco sei moi ben onde ubicalo).



Ingredientes
2 ovos cocidos
6 barriñas de surimi fresco
Olivas sen oso (60 grs)
Dous puñados de gambas peladas conxeladas
1 lata de atún de aprox 100 grs
7-8 pementos do piquillo (depende do tamaño)
Maionesa



Preparación
Picamos todos os ingredientes finiños e mesturámolos coa maionesa. Recheamos os pementos e listo para comer.

41 comentarios:

  1. Hola Caldebarcos ..... jejeje...soy la 1º no me lo puedo creerrrrrrrrrr ...jejeje... bueno al grano .....uuuffff menos mal que me has puesto la receta, porque seria imperdonable no haberla compartido ...me encantan todos los ingredientes ... y seguro que esta buenisimaaaaaa y aunque sencilla es .....quedas como una reina ...... asi que con tu permiso y sin el ...jejejeje.... yo me llevo la receta y un pimiento para el camino .... un besito guapa y feliz finde

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  2. Yo otra vez ...jejeje.... acabo de ver tu nombre .... jejeje .... asi ya se como llamarte .... porque caldebarcos .... me suena raro .... me gusta mas tu nombre Maria Jose .... "bueno si a ti no te importa claro esta" ..... un besito

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  3. Ey María pero onde andabas? Botábate de menos, pensaba que te perderas...
    Uns pementos ben ricos e sinxelos, a que ten man, ten man ou non? :*****
    Bicos gordos, Pamela!

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  4. Jajaja. Me mondo contigo July. De verdad nunca te habías fijado en la firma?
    Caldebarcos es el nombre del pueblo en el que nací, al principio en el blog no quería dar ninguna identificación (una que es rarita), ni siquiera el nombre, pero no tardé mucho en ponerlo.
    Tu puedes llamarme como quieras, aunque reconozco que lo de Caldebarcos es algo raro, pero repe no está, jeje.
    Biquiños preciosa

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  5. Pois nada Pami, a verdade é que me retrasei un pouco, pero é que desde Nadal non cociño nada, bueno, si, cremiñas de verduras, pero nada digno de ser publicado. O que vaia publicando son receitas atrasadas. Ademai levo unha tempada con moitísima desgana e todo me supón un gran esforzo, todo o deixo para despois. No traballo estou realmente absorvida e cansada física e sobre todo psicolóxicamente e logo cando chego a casa sigo co traballo na cabeza e non teño ganas de nada.
    Biquiños guapa

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  6. Ay miña nena, ben te entendo, eu tamén ando agotada e sempre hai problemas en todas as casas, pero si non tiramos do carro, non anda só.
    Gústame saber de tí, aínda que publiques cousas de atrás, eme o de menos, xa me afixen a verte(aínda que sexa por aquí) e gústame ;)
    Máis bicos, ánimos e apertas, Pami!

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  7. Ola!
    A receita estupenda!, como dí Julia sería imperdoable non poñela. Faime gracia porque a min tamén me pasa o de non poñer algunha cousa porque me parece pouco interesante ( as veces esquezo a miña intención cando empecei: simplemente recopilar o que fago) e tamén, e isto non me fai gracia, estou co ánimo nos pés.
    A ver si cambia o vento!!!!
    Bicos e arriba!!!!

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  8. Hola guapa, espero que la racha del cansancio físico y psicológico termine ya mismo. ¡¡¡Anímate!!!

    Que te tomes unas "vacances" en el blog, te lo perdonamos (Pero ni se te ocurra cerrarlo, eh!)

    En cuanto a la receta, aunque yo no puedo comerla (de vieja he desarrollado alergia al marisco) sí que te la copiaré para lucirme. Estoy segura de que quedaré como una reina cuando la prepare.

    Y no dudes en publicar recetas sencillitas, a todo el mundo le vienen bien. A los que nunca han cocinado le puede valer de punto de partida y les quitará el miedo a los fogones y los que ya saben cocinar te aseguro que no las despreciarán y les permitirá ampliar su repertorio.

    Besos, mi niña.

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  9. Pami, eres un amor, grazas polas túas palabras.

    Marba, que imos ter que facer terapia de grupo me parece. Isto ten que ter remedio e hai que buscarllo. Encántame verte por aquí, botáte de menos.

    Chiqui, gracias por tus cariñosas palabras. Mi problema es que me implico demasiado en todo y lo cargo todo en mi espalda y a veces es demasiada carga. El blog me lo voy a tomar con más calma. Que pena lo de la alergia, bueno sin marisco también se vive, a mi que me den unos huevos fritos y que se quite el marisco, jeje.
    Biquiños e apertas para as tres

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  10. María Xosé, eu creo que tanto como aperitivo, para unha cea das de picar, ou incluso para un primeiro, estes pimentos recheos non fai falla ubicalos en ningùn lado muller, sentan ben a calquer momento.
    A seguir ben eh rula ;). Biquiños a miles.

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  11. Hola guapísima cono estás, supongo que muy bien, como ves para que me entiendas no voy a traducir el texto jajajja que vaya rato más malo pasé pero no ke volverá a passar jjjajaj, bueno gupa estos pimientito srellenos te han quedado divinos, a mi me encantan, y el rellenito suave y delicioso.
    Besitossss

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  12. me gusta la idea...lospimientos de piquillo me encantan,rellenos de lo que sea

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  13. Receta sencilla pero seguro qeu te saca de más de un aprieto en alguna ocasión. Este tipo de tapas están ricos, ricos y además sin complicación.
    Besos

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  14. Mi niña, qué pinta tiene esos pimientos, están diciendo... abre la boca que voyyyyy.
    Sí, aquí hace buen tiempo, aunque estemos en invierno.
    Un besito.

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  15. Moi bós Caldebarcos !! e moi boa entrada , son algo moi socorrido co que sempre quedas ben , encántanos o recheo , nunca os probamos así , probáches con arroz ( co que te sobro dalgunha comida ) ? se non é así recomendámoscho , quedan moi ben , aos próximos convidados tocaralles probar os teus XD , xa contaremos .

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  16. pues yo estoy contigo... me parece una buena idea!!!
    la pinta es buenísima, e imagino que el sabor estará a la altura de su presentación...
    de lujazo niña!!
    besotes

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  17. Hola Maria, leí tu mensaje en mi blog. La masa te va a quedar muy suave, húmeda y elástica, poco manejable, por eso debes usar un poco de harina, la halas con las dos manos, la estiras con movimiento ascendente y la doblas. Se dobla igual que la masa de hojaldre, pero no se aplana con un rodillo, sólo se hala con las manos. Luego, la vuelves a colocar en el mismo recipiente. No se si me explico. jiji. Buena suerte, y me cuentas cómo quedó. Por cierto, me encantan esos pimientos rellenos :)
    besitos,

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  18. Wapi se ven divinooooos y fijate que los hago rellenos de carne para comer en caliente o con atun ,buebo y alcaparras y salsa rosa asin fresquitos y tampoco me ha dao por publicar estos ultimos .
    De momento me llevo la receta la cual no tardare muxo en poner en practica jis..jis.
    Bicos mil y feli finde.

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  19. Mª José, pero que pedazo de pimientos más sabrosones, estupendos y riquísimos, anda que no te han quedado buenos ni naaaaaa
    Mira que nunca los he puesto así en frío, siempre los relleno y los hago en caliente, es una buena manera de comerlos, así que, querida mía, has hecho muy bien en publicar la receta, jejejeje
    Besazos, guapiña

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  20. Gracias a todas por vuestros comentarios, no os podeis imaginar lo que me animan y alegran.
    Biquiños de ruído para todas

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  21. Hola amiga, estos morrones se los vé espectacular y aquí hoy están en muy buen precio porque abundan. me alegro que estés pendiente de mis recetas sobre todo con las empanadas criollas tan típicas de este país, y poder aclarar tus dudas, yo siempre digo que es una linda excusa para estar comunicadas, seguramente cuando te explique sabrás que es la salmuera:es simplemente agua con sal, en una proporción variable que se indica en cada receta para realizar por ejemplo vegetales al natural, cuando no tiene indicación la receta se utiliza la proporción de 1 litro de agua, que llevaremos a ebullición y disolvemos en ésta 1 cucharada de sal gruesa, disolver, generalmente se utiliza en caliente.Bueno hasta prontito y espero te sirva y lo pongas en práctica

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  22. ,... tomo boa nota da receta!! paréceme a mar de sinxela e ten que estar moi boa!! seguro que me quita de mais dun apuro,....

    un biquiño dende aquí abaixo

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  23. Mª Xosé, istes pementos serán sinxelos pero o resultado é de quitarse o sombreiro. Ademáis serven para aproveitar os restos dunha ensaladiña e convertilos nun prato novo.
    Vexo que andas un pouquiño de baixón, mándote moitos ánimos e non te preocupes se non actualizas o blog tanto como antes. Non se debe convertir nunha obriga.
    Biquiños

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  24. mi niña dulce, una receta salada fácil y vistosa y deliciosa por supuesto,y rapidísima , como aperitivo en una macro fiesta quedas como dios

    besitos

    su

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  25. Chego tarde, coma sempre, e seguro que xa non queda nengun pemento para min. Me parece unha idea estupenda, as receitas sinxelas son as mellores, as que te sacan de apuros e gustan a todo o mundo.
    O blog tómao con calma, adaptao ao teu ritmo e publica só cando che apeteza, xa sabes que falo de primeira man, jeje.

    Moitos bicos

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  26. Pues claro que la tenías que poner, es una idea estupenda y una manera muy rica y además rápida de rellenar los pimientos. Lévome a tua receita.
    Bicos

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  27. A mi me ha gustado mucho... si te descuidas un poco te robo un cornito! se ven deliciosos y menos mal que la hemos podido ver!! como se te ocurre no publicarla??? besitos y cuidate

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  28. Unha boisima idea.... gustanme moito os pimentos de piquillo recheos pero nunca os fixen frios, así que anotado queda para o verán.

    Biquiños!!!

    Laura.

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  29. Jo, qué ricos, Mª José!!!!!! Me encantan! Un besito y feliz semana!!!!!

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  30. Pero bueno si tienes estos pimientos aquí y yo sin enterarme, que cosa más rica, me encanta el relleno. Otra idea para hacer de aperitivo, gracias wapa. Biquiños

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  31. Un plato muy rico, yo no lo hago tan a menudo como quisiera, pero gracias por recordarlo que casi se me había olvidado+
    Bicos
    Vane

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  32. Pois cuasi, cuasi... quedo sin pantalla do ordenata ¡Vaia receitaza guapa! Encántame, rica e sinxela.
    Biquiños e ata a volta.
    P.D.: Ainda estou alucinando cos teus roscóns.

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  33. Ummmm!!! Pimientos rellenos!!! Tienen muy buena pinta y me encantan estas recetas fáciles!!!!

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  34. Estos pimientos están diciendo - cómeme-. Muy buenos.
    Besitos

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  35. Caldebarcos.... uuuyyyy no....jejeje... Maria jose ....mira si estoy despistada ...que no lo habia visto ...hasta el otrodia ...... y el nombre del pueblo me gusta pero el tuyo mas...jejjee...un besito guapa

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  36. Sinxela, pero moi boa...!!!E logo se prepara, o domingo puxenos eu tamen recheos, pero deronme un pouco mais de traballo. Istos están moi ben para un día con presas e así tamen se varia...

    Fixechesme voltar uns anos atrás o ver a outra afición que tes, agora son moi vaga e xa me olvidei da calceta...

    Bicos.

    Bicos.

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  37. me pierden los pimientos rellenos y los tuyos se ven deliciosos, arggg, jajaja

    SAlu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net

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  38. Hola Caldebarcos! Moi boa pinta a receta!
    Da gusto encontrar xente da terra que tm conte as súas vivencias na cociña... Vinche no blog de Azucar en Rama que é a miña compi de faena...
    A miña enhoraboa!!!
    Bicos!!!

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  39. Que ricos, me encantan los pimientos del piquillo rellenos y nunca los tomé de esta forma. Tienen que estar deliciosos.

    Un abrazo

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  40. Qué apañada. Riquísimos los pimientos rellenos.

    Besos.

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  41. Pues... que me he perdido esta entrada tan rica , que no me actualizó el blog, y he venido a ver ... y justo, que casi me pierdo esta cosa tan rica.
    Mira que me gustan esos pimientos, y con ese relleno , mil veces más.

    besitos.

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