Summer time. Na maioría dos blogues aparecen grandes carteis dicindo que están de vacacións, que regresarán despois do verán... Pero resulta que para min é o momento de publicar porque teño máis tempo, e polo tanto, máis ganas.
Aínda que desde fai xa bastante o do blogue non me motiva demasiado e, como consecuencia, téñoo abandonado, pois recoñezo que me gusta telo e que me gusta compartir e recordar as receitas que me van gustando, para poder repetilas e para que alguén se atreva tamén, por que non.
Teño bastantes receitas na despensa, esperando a ser publicadas e gustaríame que estivesen aquí. A maioría son receitas que fago moito e que me encantan, deberían entón formar parte do recetario.
O que máis fago son masas, sobre todo pans, con todo ningún dos meus pans habituais, os que repito case cada semana forman parte deste blogue. E non pode ser. Por iso vou empezar con este delicioso pan de espelta que aínda que non é dos que máis fago si me gusta moito.
Aínda que desde fai xa bastante o do blogue non me motiva demasiado e, como consecuencia, téñoo abandonado, pois recoñezo que me gusta telo e que me gusta compartir e recordar as receitas que me van gustando, para poder repetilas e para que alguén se atreva tamén, por que non.
Teño bastantes receitas na despensa, esperando a ser publicadas e gustaríame que estivesen aquí. A maioría son receitas que fago moito e que me encantan, deberían entón formar parte do recetario.
O que máis fago son masas, sobre todo pans, con todo ningún dos meus pans habituais, os que repito case cada semana forman parte deste blogue. E non pode ser. Por iso vou empezar con este delicioso pan de espelta que aínda que non é dos que máis fago si me gusta moito.
En castellano
Summer time. En la mayoría de los blogs aparecen grandes carteles diciendo que están de vacaciones, que regresarán después del verano... Pero resulta que para mi es el momento de publicar porque tengo más tiempo, y por tanto, más ganas.
Aunque desde hace ya bastante lo del blog no me motiva demasiado y, como consecuencia, lo tengo abandonado, pues reconozco que me gusta tenerlo y que me gusta compartir y recordar las recetas que me van gustando, para poder repetirla y para que alguien se atreva también, por qué no.
Tengo bastantes recetas en la despensa, esperando a ser publicadas y me gustaría que estuvieran aquí. La mayoría son recetas que hago mucho y que me encantan, deberían entonces formar parte del recetario.
Lo que más hago son masas, sobre todo panes, sin embargo ninguno de mis panes habituales, los que repito casi cada semana forman parte de este blog. Y no puede ser.Por eso voy a empezar con este delicioso pan de espelta.
Ingredientes
Biga
100 gramos de harina de espelta integral
50 gr de auga
A punta do coitelo de levadura seca ou 0,3 gramos de levadura fresca.
Masa:
400 gramos de harina de espelta branca
2 g de levadura seca
290 gr de auga
Toda a biga
10 gramos de sal
Biga
100 gramos de harina de espelta integral
50 gr de auga
A punta do coitelo de levadura seca ou 0,3 gramos de levadura fresca.
Masa:
400 gramos de harina de espelta branca
2 g de levadura seca
290 gr de auga
Toda a biga
10 gramos de sal
En castellano
Ingredientes
Biga
100 gramos de harina de espelta integral
50 gr de agua
La punta del cuchillo de levadura seca o 0,3 gramos de levadura fresca.
Masa:
400 gramos de harina de espelta blanca
2 g de levadura seca
290 gr de agua
Toda la biga
Elaboración
Biga
Mesturamos todos os ingredientes ata conseguir unha masa. Deixámolo repousar tapado durante unhas 10-12 horas a temperatura ambiente (pode estar ata 24 horas). No meu caso adóitoo deixar toda a noite.
Masa
- Poñemos nun recipiente a fariña, a levadura, desfacemos a biga en anaquiños e engadimos a auga. Mesturamos e deixamos repousar por espazo duns 20 minutos. Logo deste tempo engadimos o sal e amasamos.
- Vólvese a deixar repousar durante uns 10 minutos e volvemos a amasar durante un minuto ou dous. Adoito facelo co método francés, ou Bertinet (con golpes e dobrados). Esto volvo a repetilo un par de veces.
- Aceitamos un bol e deixamos fermentar a masa durante unhas dúas horas ou dúas horas e media (depende da temperatura ambiente). Durante ese período de fermentación doulle dous plegados á masa.
- Unha vez fermentada, enfariñamos lixeiramente a mesa de traballo e boleamos a masa. Deixámola repousar por espazo de media hora.
- Para rematar dámoslle forma e metémola no pyrex previamente aceitado e enfariñado. Neste momento acendemos o forno ao máximo.
- Cando o forno estea quente introducimos o pyrex e deixámolo media hora a máxima potencia. Logo da media hora quitámoslle a tapa e baixamos o calor do forno a 220º, durante outra media hora. Nos 10 últimos minutos saco o pan do pyrex e baixo o forno a 200º
Biga
Mesturamos todos os ingredientes ata conseguir unha masa. Deixámolo repousar tapado durante unhas 10-12 horas a temperatura ambiente (pode estar ata 24 horas). No meu caso adóitoo deixar toda a noite.
Masa
- Poñemos nun recipiente a fariña, a levadura, desfacemos a biga en anaquiños e engadimos a auga. Mesturamos e deixamos repousar por espazo duns 20 minutos. Logo deste tempo engadimos o sal e amasamos.
- Vólvese a deixar repousar durante uns 10 minutos e volvemos a amasar durante un minuto ou dous. Adoito facelo co método francés, ou Bertinet (con golpes e dobrados). Esto volvo a repetilo un par de veces.
- Aceitamos un bol e deixamos fermentar a masa durante unhas dúas horas ou dúas horas e media (depende da temperatura ambiente). Durante ese período de fermentación doulle dous plegados á masa.
- Unha vez fermentada, enfariñamos lixeiramente a mesa de traballo e boleamos a masa. Deixámola repousar por espazo de media hora.
- Para rematar dámoslle forma e metémola no pyrex previamente aceitado e enfariñado. Neste momento acendemos o forno ao máximo.
- Cando o forno estea quente introducimos o pyrex e deixámolo media hora a máxima potencia. Logo da media hora quitámoslle a tapa e baixamos o calor do forno a 220º, durante outra media hora. Nos 10 últimos minutos saco o pan do pyrex e baixo o forno a 200º
En castellano
Elaboración
Biga
Mezclamos todos los ingredientes hasta conseguir una masa. Lo dejamos reposar durante unas 10-12 horas a temperatura ambiente (puede estar hasta 24 horas). En mi caso lo suelo dejar toda la noche
Masa
- Ponemos en un recipiente la harina, la levadura, deshacemos la biga en trocitos y añadimos el agua. Mezclamos y dejamos reposar por espacio de unos 20 minutos. Después de este tiempo añadimos la sal y amasamos.
- Se vuelve a dejar reposar durante unos 10 minutos y volvemos a amasar durante un minuto o dos. Suelo hacerlo con el método francés, o Bertinet (con golpes y doblados)
- Aceitamos un cuenco y dejamos fermentar la masa durante unas dos horas o dos horas y media. Durante ese período de fermentación le doy dos plegados a la masa.
- Una vez fermentada, enharinamos ligeramente la mesa de trabajo y boleamos la masa. La dejamos reposar por espacio de media hora.
- Por último le damos forma y la metemos en el pyrex previamente aceitado y enharinado. En este momento encendemos el horno al máximo.
- Cuando el horno esté caliente introducimos el pyrex y lo dejamos media hora a máxima potencia. Después de la media hora le quitamos la tapa y bajamos el calor del horno a 220º, durante otra media hora. En los 10 últimos minutos saco el pan del pyrex y bajo el horno a 200º
Para esta receita seguín os pasos desta páxina
hala qué pinta!!!! con un poco de nutella, o de jamoncito, o para mojar una salsita... o así, solo.. no necesita más!!! qué rico!!!!
ResponderEliminara ver si te pones las pilas, qe tienes dos meses para publicar a tope...jajajajaj
bicos
Como siempre espectaculaaaaaaaaaaaaaar no lo siguiente me oimagino como tenia que estar ese pan ,es una pena que estes desmotivada por que nos estamos perdiendo todas esas maravillosas cosas que salen de tu cocina a ver si ahora que tienes mas tiempo estos meses de verano nos regalas muchas de ellas , se te echa mucho en falta por estos lares wapa.
ResponderEliminarBicos mil.
Adoro fazer pão e este ficou lindo e com um aspecto delicioso
ResponderEliminarGostei muito
bjs
Hola raiña!!. Xa facía tempo que non sabíamos nada de ti, pero bueno, vexo que apareces con un pan espectacular así que vamos a perdoarte jajajajaja. Coma sempre e pra non variar, teño que felicitarte de novo por esta peza de pan de espelta, a miga é irresistible con tanto furadiño e o dourado da corteza é simplemente precioso.
ResponderEliminarNon desaparezcas tanto tempo nena, se te vota en falta ¿vale?.
Un biquiño
Este pan tiene un aspecto estupendo. Espero seguir viendo tus recetas a lo largo del verano,nosotras tampoco cerramos por vacaciones.
ResponderEliminarUn abrazo.
Blanca de JUEGO DE SABORES