sábado, 20 de abril de 2013

TORTA FLORENTINA

Fai pouco máis dun ano propúxenme facer esta torta e tiven o meu primeiro intento, o resultado foi un delicioso biscoito de améndoa, pero segundo o catador oficial da torta florentina non conseguira o punto xusto, aínda que debo confesar, que a min gústame máis ca esta. Aínda que no seu momento busquei pola rede algunha receita que me orientase non atopei ningunha, pero fai unhas semanas Mosquis de Laurel e Canela publicou a receita da torta florentina, aí quedou anotada e toda a intención de copiala e tamén me alegrou ver que non ía moi desencamiñada na miña improvisación. O fin de semana pasado decidín facela e en lugar de ir directamente ao blogue de Mosquis pois puxen en google "tarta florentina" e saíu estoutra do blogue Sazono y me lo como. Agora xa tiña dúas propostas, fixen a miña propia versión coa que quedei moi contenta, tivo moi boas críticas e o mellor de todo, ao catador encantoulle, emocionoume cando me dixo que estaba mellor que a orixinal.



En castellano
Hace poco más de un año me propuse hacer esta tarta y tuve mi primer intento, el resultado fue un delicioso bizcocho de almendra, pero según el catador oficial de la tarta florentina no había conseguido el punto justo, aunque debo confesar, que a mi me gusta más que esta. Aunque en su momento busqué por la red alguna receta que me orientara no encontré ninguna, pero hace unas semanas Mosquis de Laurel y Canela publicó la receta de la tarta florentina, ahí quedó anotada y toda la intención de copiarla y también me alegró ver que no iba muy desencaminada en mi improvisación. El fin de semana pasado decidí hacerla y en lugar de ir directamente al blog de Mosquis pues puse en google "tarta florentina" y salió esta otra del blog Sazono y me lo como. Ahora ya tenía dos propuestas, hice mi propia versión con la que he quedado muy contenta, tuvo muy buenas críticas y lo mejor de todo, al catador le encantó, me emocionó cuando me dijo que estaba mejor que la original.



Ingredientes
Para o bizcocho
240 gr. de azucre
225 gr. de améndoa moída
135 gr. de manteiga en pomada (en pomada significa que debe estar branda, levar unhas horas fóra da neveira)
110 gr. de fariña
5 ovos
5 gr de royal
Media culleradiña de bicarbonato (é prescindible)
Para a cobertura
1 culleradiña de mel
65 gr. de auga
80 gr. de azucre
80 gr. de manteiga
125 gr. de améndoa fileteada.

En castellano
Ingredientes
Para el bizcocho
240 gr. de azúcar
225 gr. de almendra molida
135 gr. de mantequilla en pomada (blandita, que lleve un tiempo fuera de la nevera)
110 gr. de harina
5 huevos
5 gr de royal
Media cucharadita de bicarbonato (es prescindible)
Para la cobertura
1 cucharadita de miel
65 gr. de agua
80 gr. de azúcar
80 gr. de mantequilla
125 gr. de almendra fileteada.



Elaboración
Da masa.
- Debemos acordarnos de sacar a manteiga da neveira con antelación, unhas dúas ou tres horas antes para que cando a usemos estea en pomada.
- Batemos os ovos co azucre ata que queden escumosos. Eu fágoo coa batidora de dúas varillas.
- Engadimos a manteiga e batemos.
- Incorporar a fariña e o royal e o bicarbonato, mesturamos.
- Para rematar engadimos a améndoa e mesturamos ben.
- Forramos un molde de 26 cm de diámetro con papel de fornear ou o engraxamolo e enfariñámolo e vertemos nel a mestura.
- Forneamos en forno prequecido a 180º durante 35-40 minutos. Temos a seguridade de que está feito si ao pincharlo cunha agulla ou unha brocheta, esta sae seca.



Da cobertura
- Cando ao biscoito lle falten uns dez minutos para acabar de cocerse, (podemos observar que xa está douradiño pola superficie) poñemos no lume un cazo cos ingredientes para a cobertura, menos a alméndoa fileteada que a engadiremos ao final.
- Deixamos que ferva a lume medio durante uns 5-8 minutos e engadimos a améndoa fileteada. Remexéndoo para que se impregne ben no almíbar.
- Cando o biscoito estea listo retirámolo do forno e cubrimos a superficie coa améndoa repartíndoa ben.
- Volvemos introducir a tarta no forno e deixamos que se doure a almendra. Son necesarios uns 10 minutos. Eu subo a grella un nivel máis para que estea máis preto da resistencia superior, podemos poñer calor só arriba. É necesario estar atentos. Retiramos do forno en canto vexamos que ten unha bonita cor dourada, tirando a torrado.
- Deixamos que se temple un pouco e desmoldamos. Coidado porque o caramelo pode pegarse ás paredes do molde.




Elaboración
De la masa.
- Debemos acordarnos de sacar la mantequilla de la nevera con antelación, unas dos o tres horas antes para que cuando la usemos esté en pomada.
- Batimos los huevos con el azúcar hasta que queden espumosos. Yo lo hago con la batidora de dos varillas
- Añadimos la mantequilla y batimos.
- Incorporar la harina y el royal y el bicarbonato, mezclamos.
- Por último añadimos la almendra y mezclamos bien.
- Forramos un molde de 26 cm de diámetro con papel de hornear o lo engrasamos y enharinamos y vertemos en él la mezcla.
- Horneamos en horno precalentado a 180º durante 35-40 minutos. Tenemos la seguridad de que está hecho si al pincharlo con una aguja o una brocheta, ésta sale seca.
 
 
 
 
De la cobertura
 - Cuando al bizcocho le falten unos diez minutos para terminar de cocerse, (podemos observar que ya está dorarito por la superficie) ponemos en al fuego un cazo con los ingredientes para la cobertura, menos la almendra fileteada que la añadiremos al final. 
- Dejamos que hierva a fuego medio durante unos 5-8 minutos y añadimos la almendra fileteada. Lo removemos para que se impregne bien en el almíbar.
- Cuando el bizcocho esté listo lo retiramos del horno y cubrimos la superficie con la almendra repartiénla bien.
- Volvemos a introducir la tarta en el horno y dejamos que se dore la almendra. Son necesarios unos 10 minutos. Yo subo la rejilla un nivel más para que esté más cerca de la resistencia superior, podemos, incluso, poner calor solo arriba. Es necesario estar atentos. Retiramos del horno en cuanto veamos que tiene un bonito color dorado, tirando a tostado.
- Dejamos que se temple un poco y desmoldamos. Cuidado porque el caramelo puede pegarse a las paredes del molde.




11 comentarios:

  1. Me la anoto. No sabes lo que me gustan este tipo de tortas.

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  2. Buenos dias ..que despertar mas dulce , he visto esta torta en los mismos blogs que tu mencionas y tambien la tengo apuntada ...se ve impresionante .... Besos y buen fin de semana . MARIMI

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  3. Que boa pinta ten...ese anaquiño do parto ben me chegaba para probala, ten que estar deliciosa.bicos!,

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  4. que buena pinta nena... además con ingredientes "normales" y sin utensilios extraños.. nos encantan las recetas así, ricas, y vistosas, con el trabajo justo!!!
    como siempre, te sales..
    un besote

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  5. No me extraña que a tu catador le gustara muchismooooo¡¡¡¡ las fotos nos lo dicen todo. A mi las tartas que llevan almendra me encantan todas , no me resisto a ellas, muy buena, me quedo con ella , besiños

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  6. Ainsss...a mín no me importaría nada poder catala. Os eloxios non ían ser poucos.

    Biquiños.

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  7. Mmmm, fai moi boa pinta! (será tan deliciosa como a tarta de Santiago? ;-) Gústame moito a cobertura con mel e améndoas.

    Biquiños!

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  8. que exquisitez y se ve jugosa, esto no me lo pierdo :)

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  9. Que blog mas bonito tienes!! me gusta todo, por lo menos lo que he visto
    tienes unas fotos muy bonitas y elegantes, no tardaré en hacer alguna de estas delicias
    esta tarta se ve muy pero que muy buena
    enhorabuena y gracias por compartir
    Biquiños

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  10. Vou facela esta tarde para o cumpreanos de mañán do meu marido. Estiven buscando cómo facer a tarta fiorentina e a túa paréceme a millor que atopei.

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