TALLARINES CON ESPINACAS, PIÑONES, PASAS Y QUESO AZUL
Xa está ben de tanto doce que empalaga, unha receita salgada de cando en vez é conveniente e como me gustou tanto a combinación decidín non perdela de vista. O malo é que cando improviso unha receita non sei que cantidades lle poño, penso que todos sabemos máis ou menos canto necesitamos segundo os comensais que sexamos. As cantidades son orientativas, aínda que non exactas, como todo, cada un adáptao aos seus gustos.
En castellano
Xa está ben de tanto doce que empalaga, unha receita salgada de cando en vez é conveniente e como me gustou tanto a combinación decidín non perdela de vista. O malo é que cando improviso unha receita non sei que cantidades lle poño, penso que todos sabemos máis ou menos canto necesitamos segundo os comensais que sexamos. As cantidades son orientativas, aínda que non exactas, como todo, cada un adáptao aos seus gustos.
En castellano
Ya está bien de tanto dulce que empalaga, una receta salada de vez en cuando es conveniente y como me gustó tanto la combinación decidí no perderla de vista. Lo malo es que cuando improviso una receta no se que cantidades le pongo, pero bueno pienso que todos sabemos más o menos cuanto necesitamos según los comensales que seamos. Las cantidades son orientativas, aunque no exactas, como todo, cada uno lo adapta a sus gustos.
Ingredientes
150 grs de tallaríns
250 grs de espinacas
1 puñado de piñóns
1 puñado de pasas sen pebidas
100 grs de queixo azul
2 dentes de allo
sal e aceite
En castellano
150 grs de tallaríns
250 grs de espinacas
1 puñado de piñóns
1 puñado de pasas sen pebidas
100 grs de queixo azul
2 dentes de allo
sal e aceite
En castellano
Ingredientes
150 grs de tallarines
250 grs de espinacas
1 puñado de piñones
1 puñado de pasas sin pepitas
100 grs de queso azul
2 dientes de ajo
sal y aceite
Preparación
- Cocemos os tallaríns en abundante auga salgada fervendo uns 15 minutos. Escorrémolos.
- Lavamos as espinacas e cortámolas en xuliana.
- Picamos finiño o allo e dourámolo nunha tixola á que lle cubrimos o fondo con aceite de oliva. Cando o allo estea dourado engadimos os piñóns e dámoslles unha voltas ata que se tosten un pouco.
- Agréganse as espinacas e cuns cinco minutos estarán listas e salgamos un pouco. Incorporamos as pasas e apagamos o lume. Engadimos parte do queixo . desmenuzado.
- Neste momento é cando incorporamos os tallaríns coa mestura de espinacas, eu fágoo na propia tixola, aínda que podemos facelos directamente no prato.
- Desmenuzamos o resto do queixo e engadímolo ao prato.
- Cocemos os tallaríns en abundante auga salgada fervendo uns 15 minutos. Escorrémolos.
- Lavamos as espinacas e cortámolas en xuliana.
- Picamos finiño o allo e dourámolo nunha tixola á que lle cubrimos o fondo con aceite de oliva. Cando o allo estea dourado engadimos os piñóns e dámoslles unha voltas ata que se tosten un pouco.
- Agréganse as espinacas e cuns cinco minutos estarán listas e salgamos un pouco. Incorporamos as pasas e apagamos o lume. Engadimos parte do queixo . desmenuzado.
- Neste momento é cando incorporamos os tallaríns coa mestura de espinacas, eu fágoo na propia tixola, aínda que podemos facelos directamente no prato.
- Desmenuzamos o resto do queixo e engadímolo ao prato.
En castellano
Preparación
- Cocemos los tallarines en abundante agua salada hirviendo unos 15 minutos. Los escurrimos.
- Lavamos las espinacas y las cortamos en juliana.
- Picamos finito el ajo y lo doramos en una sartén en la que hemos cubierto el fondo con aceite de oliva. Cuando el ajo esté dorado añadimos los piñones y les damos una vueltas hasta que se tuesten un poco.
- Se agregan las espinacas y con unos cinco minutos estarán listas y salamos un poco. Incorporamos las pasas y apagamos el fuego. Añadimos parte del queso en trozos.
- En este momento cuando incorporamos los tallarines con la mezcla de espinacas, yo lo hago en la propia sartén aunque podemos hacerlos directamente en el plato.
- Desmenuzamos el resto del queso y lo añadimos al plato.
ya era hora de actualizar nena!!!! jajaja
ResponderEliminarme encanta esta combinación… nosotros la hacemos mucho porque en casa son adictas a los quesos fuertes, y el azul les encanta!!!! supongo que es uno de esos misterios de mis niñas.. no les gustan las salchichas pero si el queso azul!!!
por cierto, me encanta la foto de las espinacas frescas… es precioooooooooooosa!!!! si si…. me encanta!!!
un besote
Mira que a min non me van moito as espinacas e recoñezo que ten moi boa pinta, e que ese queixiño azul derreténdose, umm.......
ResponderEliminarBicos
Riquísimo e un bó plato para os deportistas!!
ResponderEliminarbicos
Uhmm me encanta!! probaré con queso feta de almendras.. Bicos.
ResponderEliminarQue fotos tan bonitas
que buena combinación de ingredientes,me encanta........
ResponderEliminarun abrazo,belen
Canto me gusta que poñas de ves en cando algunha recetiña como esta. Que pinta mais boa!! é que faciliña, encantame!! é as fotos preciosas non sei se sera a cámara ou ti que tes moi bo gusto pa facelas jejeje. Que o pases moi ben estos días de descanso ainda que oxe por fin choviu xa tiña morriña por non usar o paraguas ;). Biquiñosss
ResponderEliminarMe encanta la idea, creo que voy a ponerle un poco de cabrales...Besos
ResponderEliminarUnos tallarines deliciosos, la combinación de espinacas con pasas y queso azul me encanta. Tienes razón, de vez en cunado una recetita salada viene bien. Un besito.
ResponderEliminarUnos tallarines deliciosos. Me los quedo ya mismo.
ResponderEliminarBuen día
En la pasta el queso azul le queda increible ..esta mezcla seguro0 buenisima ..me encanta bsssMARIMI
ResponderEliminarpasta y espinacas ,que rico. Me apunto la receta,un saludo
ResponderEliminarUnha combinación diferente, orixinal,... gústame!!!
ResponderEliminarun biquiñoo
!
Me encanta la combinación, una delicia para combinar con la pasta, mmm!!!
ResponderEliminarUmmmmmmmmmmm peazo peazoooooooooooo improvisacion pesiosa seguro que estaba de vicio yo tambien los hago con espinacas pero no le he puesto los piñones ni las uvas pasas asi que con tu permiso tomo nota seguro estan de viciooooooo.
ResponderEliminarComo siempre la receta y presentacion son de 10 points,disfruta de estos dias de vacaciones y no dejes de hacernos cosas ricaaaaaas ricaaaaas.
Bicos mil wapisimaaaaaaaa.
Teño qe facelo,ten moi boa pinta. Non acostumo usar piñóns pero seguro q lle da un toqe.
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