Aquí andamos un mes despois, en plenas vacacións de Nadal. E non, non publico unha receita propia destas datas tan sinaladas. Unha que é rariña e o Nadal dálle un pouquiño, bastante igual. Para min é un período de vacacións, de descanso, de goce destes días invernais nos que o que máis apetece é estar na casa recollidiño e facendo galletas e outros doces varios. Cada un ten a súa relixión e a miña é a adoración a San Azucre e Santa Fariña, cada tolo co seu tema.
Xa fai máis dun mes que as fixen por primeira vez e encantáronme. Ademais son moi sinxelas de facer, dá un pouquiño a lata formalas, aínda así o trance é pouca cousa. Agora mesmo, para min, son as galletas perfectas, encántanme, cunha infusión, e a gozar do recollemento invernal.
En castellano
Aquí andamos un mes después, en plenas vacaciones de Navidad. Y no, no publico una receta propia de estas fechas tan señaladas. Una que es rarita y la Navidad le da un poquito, bastante igual. Para mi es un período de vacaciones, de descanso, de disfrute de estos días invernales en los que lo que más apetece es estar en casa recogidito y haciendo galletas y otros dulces varios. Cada uno tiene su religión y la mía es la adoración a San Azúcar y Santa Harina, cada loco con su tema.
Ya hace más de un mes que las hice por primera vez y me encantaron. Además son muy sencillas de hacer, da un poquito la lata formarlas, aún así el trance es poca cosa. Ahora mismo, para mi, son las galletas perfectas, me encantan, con una infusión, y a disfrutar del recogimiento invernal.
Ingredientes
125 g de copos de avea
125 g de fariña de repostería
1/2 culleradiña de royal
100 g de azucre moreno
Pizca de sal
Esencia de vainilla
120 ml de aceite de oliva
1 ovo
Pebidas de chocolate ou chocolate troceado (50 g ou máis)
En castellano
Ingredientes
125 g de copos de avena
125 g de harina de repostería
1/2 cucharadita de royal
100 g de azúcar moreno
Pizca de sal
Esencia de vainilla
120 ml de aceite de oliva
1 huevo
Pepitas de chocolate o chocolate troceado (50 g o más)
Elaboración
- Mesturar todos os sólidos (avea, fariña, royal, azucre, sal) e incorporar os líquidos (aceite, vainilla, ovo), para rematar o chocolate. Mesturar todo ben.
- Facer montoncitos de masa. A masa se cohesiona pouco, non importa, non pasa nada. Intentamos xuntala un pouco e depositamos os montoncitos nunha bandexa de horno cuberta con papel de hornear.
- Hornear a 180º 15´
- Máis sinxelo non pode ser.
En castellano
Elaboración
- Mezclar todos los sólidos (avena, harina, sal, azúcar, royal) e incorporar los líquidos (aceite, huevo, vainilla), por último el chocolate. Mezclarlo todo.
- Hacer montoncitos de masa. La masa se cohesiona poco, no importa, no pasa nada. Intentamos juntarla un poco y depositamos los montoncitos en una bandeja de horno cubierta con papel de hornear.
- Hornear a 180º 15´
- Más sencillo no puede ser.
Receta sacada de aquí.
Un bocado de lo más tentador, asi chiquitinas son ideales, te las comes de un bocado jejejeje.
ResponderEliminarTe deseo todo lo mejor para tu y los tuyos en este año que está a punto de comenzar, guapetona.
Un bico e Bo Nadal
Una pinta buenísima, con lo que me gusta la avena! A mi igual, el invierno para darle caña al horno y las Navidades especialmente estas,cuanto más rápidito pasen mejor.
ResponderEliminarFelices fiestas.
Bicos
Qué ganas me dan de hacer estas galletas!! te han quedado perfectas
ResponderEliminarGracias por compartir la receta
Un abrazo
Holaaa
ResponderEliminarComo me ha gustado eso de que adores a San Azúcar y Santa Harina, no estaría mal formar una religión para adorarlos, creo que seriamos much@s l@s que nos uniríamos a ella, jejeje
A mi tampoco me van éstas fechas pero, hay que pasarlas, así que , de la mejor manera posible y si hay que comer azúcar, se come, jajajaja, aunque, empiezas con una galleta de éstas tan ricas y, cuando te quieres dar cuenta, te las has comido todas, ¡¡que buenas!!
Aunque no te gusten éstas fechas, disfruta de ellas a tu aire, descansando, haciendo dulces, como prefieras, cada un@ lo hacemos a nuestra manera, así que me parece genial la tuya
¡¡Felces Fiestas!! y ya de puestos , ojalá el año nuevo venga con muchas cosas buenas
Bicos
Vou a quedar ca receita, encantame a pinta, os ingredientes o xinxelas que parecen. Xa esta ben de panetón, arriba as bolachas caseiras!! E digo eu, e pq non van a ser de Nadal? Si as ponhemos despois dos xantares, digo eu que ben se comeran. Bon Nadal!!
ResponderEliminarSon as miñas preferidas de facer tamén, rápidas e moi ricas!!! a ultima vez cambiei o aceite de oliva por manteiga, quedaron máis espesas, máis densas.
ResponderEliminarBicos!
Aquí outra entusiasta da avea! :) Fíxenas non ben lin a receita, substituíndo o chocolate por uvas pasas. Para o meu gusto (teño un gusto sosísimo), sóbralles azucre e aceite, pero á outra persoa que as probou parecéronlle marabillosas!
ResponderEliminarSeguro que as repito. Grazas pola receita!
Pois alégrocheme ben. O azucre rebaixeino porque a min as cousas doces de máis non che me gustan nadiña, a orixinal levaba 150 g, así que imaxínate. Se fas cambios (se reduces o aceite), contarasme. Saudiños
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