miércoles, 5 de agosto de 2009

SALSA DE TOMATE CASEIRA

Ingredientes
4-5 culleradas de aceite
650 grs de tomates, xa pelados e despebitados
1 cebola mediana
3 dentes de allo
Azucre e sal (arredor dunha cullerada de cada)


Elaboración
- Pelar e despebitar os tomates ( escaldalos antes, para que lle saíra mellor a pel). Cortalos en anacos.
- Picar finiña a cebola e o allo (esto fágoo na picadora)
- Pochar ben nunha tixola co aceite quente o arriba mencionado.
- Cando estea ben pochadiño o conxunto anterior engadimos os tomates. No meu caso paseinos pola picadora, así xa quedaron totalmente desfeitos, paréceme máis cómodo.
- Deixar que se vaia consumindo a auga dos tomates a lume medio, dándolle voltas de vez en cando.
- Engadir sal e azucre. Para isto débese ir probando. Penso que ó final engadinlle 1 cullerada de sal e unha cullerada de azucre, pero non podo determinar porque fun engadindo ós poucos. Estivo cociñándose sobre vinte minutos.
- Por último pasala pol batedor para que quede máis homoxénea e finiña. Lin no blogue da Lechuza, que o feito de pasalo polo batedor fai que quede con color laranxa, no canto de vermello e é certo porque antes de pasalo polo batedor era vermello. A próxima vez fareino co procedemento que ela indica.

1 comentario:

  1. hola de nuevo no hay problemas porque este en gallego como tu dices con el traductor se soluciona, tengo seguidores asiáticos y no hay ningún problema, un saludo de José luis

    ResponderEliminar

Cóntame que che parece

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...